Ремонтът пред НДК пак не можа да тръгне

1365
Ремонтът пред НДК пак не можа да тръгне

Ремонтът на площада пред НДК пак се отлага. Причината е жалба пред КЗК и то подадена преди да бъдат отворени новите оферти, което трябваше да стане вчера (12 април).

Жалбата е от фирма, която дори не е подала документи за участие. Фирмата е "Солид Груп" ООД, а жалбата ѝ все още не е разглеждана, тъй като се изчаква да влязат в сила промените в Закона за обществените поръчки, според които таксата за производство по жалби пред КЗК също ще претърпи промяна, пише в. "Сега". Промените трябва да влязат в сила на 15 април.

Поправената поръчка за ремонта пред НДК - на още по-висока цена

Подозренията, че спирането на обществените поръчки беше чист пиар, изглежда се потвърждават, тъй като две от спрените вече поръчки са п...

Спирането на търга е по преценка на Столичната община. Според търговския регистър жалбоподателят е със седалище в Несебър. Фирмата отказа коментар по случая.

Това е второто спиране на ремонта пред НДК. Първо поръчката беше спряна заедно с много други по нареждане на премиера Бойко Борисов, като мотивът беше, че се е явила само една фирма. Тогава стойността на ремонта бе 2,4 млн. лв., но месец по-късно същият ремонт поскъпна драстично на 6 млн. лв. Половината от сумата е за основните дейности, а за другата половина от нея е записано, че общината може да ги даде на същата фирма по своя преценка, ако са необходими допълнителни дейности.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София