Ана Иванович грабна „уайлд кард” за Турнира на шампионките

17188
Ана Иванович грабна „уайлд кард” за Турнира на шампионките

Организаторите на тенис Турнира на шампионките в София дадоха „уайлд кард” на Ана Иванович. Състезанието в зала „Арена Армеец” е от 29 октомври до 3 ноември. Другата покана за участие е за българката Цветана Пиронкова.

„Изборът ни беше труден, защото имаше много кандидатки за поканата за Турнира. Смятаме, че Ана заслужено получи „уайлд кард” защото освен бивша номер едно в света е и двукратна победителка в този турнир”, коментира за "Фокус" директорът на Турнира на шампионките Стефан Цветков.

Пиронкова загуби 31 позиции в ранглистата

Цветана Пиронкова се срина с 31 места в световната ранглиста на WTA и заема 97-а позиция в класацията. Най-добрата ни тенисистка няма ...

Сръбската звезда не скри вълнението си от поканата.

„Наистина чакам с нетърпение да дойда в София. Аз се представям много добре на Турнира на шампионките и моята цел е да го спечеля за трети път. Била съм веднъж в България, но нямах възможността да опозная страната, така че при това идване задължително ще отделя време, за да разгледам града”, заяви 25-годишната Ана Иванович в специално изявление за официалния сайт на турнира.

Тенисистката от Белград оглави световната ранглиста на 9 юни 2008 година, а в момента е №16 в класацията на WTA. В кариерата си Иванович има 11 титли, след които е и тази от „Ролан Гарос” през 2008 година. Тя спечели Турнира на шампионките през 2010 и 2011 година, когато той се провеждаше в Бали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com