Челси и Манчестър Сити в битка за осмисляне на сезона

5058
Челси и Манчестър Сити в битка за осмисляне на сезона

Неделя е, а както добре знаем, неделята е празник на футбола. И тази неделя не прави изключение с две големи дербита, които ще подпалят футболните страсти.

Челси – Манчестър Сити, 18:00 часа

Челси ще трябва да мине през Швейцария, ако иска да спечели Лига Европа

Двойките на полуфиналите във втория по сила европейски клубен турнир вече са ясни. Това са "Фенербахче" - "Бенфика" и "Базел" - "Челси"...


Полуфинал за Купата на Футболната асоциация в Англия. Мач, който осмисля сезона на два отбора с много, много претенции.

Всички фенове знаят, че тази година не е от годините, които и двата отбора искат да си спомнят. „Челси” се превърнаха в първия действащ европейски клубен шампион, който отпада още в груповата фаза на Шампионската лига. „Манчестър Сити” пък за втора поредна година завърши последен в своята група в Шампионската лига, а във Висшата лига изгуби титлата три месеца преди края на първенството. Затова ФА Къп се явява спасителен пристан и за двата отбора – възможност да вземат трофей.

В последните шест години „Челси” на четири пъти спечели ФА Къп и е актуален носител на трофея, а „Манчестър Сити” беше носител на купата през 2011 година. И почти сигурно който от двата отбора победи сега, ще вземе отново купата, защото на финала чака непретенциозния „Уигън”.

Исторически в този двубой „Челси” има предимство, но откакто „Манчестър Сити” беше поет от арабските шейхове нещата изглеждат по-различно. „Челси” няма победа във вече четири поредни мача със „Сити”, като в тях инкасира три загуби. През последните години все още действащият шампион на Англия записа някои емблематични победи дори на „Стамфорд Бридж” – 2:3 през миналия сезон, 2:4 през 2010 година.

Англия остана само с един отбор в Лига Европа

Късно снощи станаха ясни имената на четирите отбора, които отиват на полуфинал във втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа....

Като временна форма „Сити” е в по-добро състояние – „гражданите” спечелиха дербито с „Манчестър Юнайтед” и настроението им е доста приповдигнато. „Челси” пък зациклиха малко в първенството и тепърва ще трябва да се борят с „Арсенал” и „Тотнъм” за трето и четвърто място.

По отношение на съставите „Челси” има повече проблеми, при това в защита. Твърдо аут са Ашли Коул и Гари Кейхил, което предполага сериозни проблеми по левия фланг на отбраната на лондончани. Под въпрос е и Демба Ба, но едва ли черната перла няма да е в групата. При „Сити” аут е Джак Родуел, а под огромна въпросителна е Давид Силва заради разтегнато подколянно сухожилие. Майкон също е аут, а Серхио Агуеро и Майка Ричардс имат болежки, но ще са на разположение.

Средните ставки на букмейкърите сочат предимство за „Манчестър Сити” – 2.30, при 3.50 за равенство и 3.30 за „Челси”.

Прогноза: 12

Милан – Наполи, 21:45 часа

Манчестър Сити ужили Манчестър Юнайтед

"Манчестър Сити" няма да защити титлата си в Англия, но отказа да я даде на сребърен поднос на "Манчестър Юнайтед". В голямото дерби на...


Третият срещу втория в Серия А ще решават в директен двубой кой ще има по-голям шанс за директно класиране в Шампионската лига догодина.

Двубоят е типично противопоставяне между Севера и Юга в Италия – мач, който значи повече от спортно съперничество. Това е съперничество като начин на живот.

В това горещо дерби „Милан” има предимство, но характерен резултат за двубоя е равенството – пет от последните осем мача е фиксиран такъв резултат. В Милано пък росонерите нямат загуба от Наполи вече 18 поредни мача – 10 победи и 8 равенства. През миналата година двата отбора завършиха 2:2 в Неапол и 0:0 в Милано.

Като временна форма и двата тима са в пик – „Милан” нямат загуба за календарната 2013 година в Серия А, записвайки 9 победи и 4 равенства. „Наполи” пък паднаха за последно от „Киево”, преди три кръга.

Зрелищно 2:2 между Фиорентина и Милан

В изключително зрелищен и изпъстрен със спорни съдийски отсъждания двубой отборите на "Фиорентина" и "Милан" завършиха при равен резулт...

В момента обаче при „Милан” има една много голяма липса – Марио Балотели. Нападателят е наказан след скандалния мач с „Фиорентина” от предния кръг, когато съдията даде две дузпи срещу „Милан”, като най-малко едната беше несъществуваща. Балотели е аут за три мача, макар че тече обжалване, но за тази среща е ясно, че няма как италианският стрелец да участва. Вместо него атаката в червено-черно ще бъде поведена от Джампаоло Пацини, който обаче има само 1 гол в 12 мача с „Наполи”. Срещата пропуска и Масимо Амброзини, а Рикардо Монтоливо има болежки, но със сигурност ще е поне в групата за мача. „Наполи” има само един отсъстващ – защитникът Леандро Ринаудо, което не е осбено голям проблем.

Средните ставки сочат предимство за „Милан” – 2.10 при 3.30 за равенство и 3.50 за „Наполи”

Прогноза:

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com