Най-големите в ЕС съвместно ще се борят с укриването на данъци

4506
Най-големите в ЕС съвместно ще се борят с укриването на данъци

Министрите на финансите в шестте най-големи икономики в ЕС взеха решение съвместно да се борят с укриването на данъци, предаде Би Би Си.

Според оценките на европейските чиновници ЕС ежегодно губи около един трилион долара от данъчни плащания, които се укриват в офшорки.

След първия ден на преговори в Дъблин, фокусирани на въпроси около кризата в еврозоната, Алгирдас Семета, комисар по данъчната политика заяви, че Холандия, Белгия и Румъния са подкрепили проекта, иницииран от шестте най-големи страни в ЕС.

Финансовите министри на Германия, Франция, Великобритания, Полша, Италия и Испания проведоха съвместна пресконференция в петък, която бе приета от мнозина като опит да се убеди Австрия да промени своето законодателство за тайната на банковите сметки.

Австрия е последната страна в Евросъюза, която не желае да споделя информацията, с която разполага данъчните й ведомства. Очаква се министрите на финансите в ЕС да обсъдят този въпрос в събота.

Деветте държави, чийто брой вероятно ще се повиши скоро, искат информацията за клиентите на банките да бъде споделяна на заинтересованите чуждестранни власти автоматично.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com