Епизод 37 на модерната класика ще определи шампиона на US Open

5125
Епизод 37 на модерната класика ще определи шампиона на US Open

Точно в полунощ понеделник срещу вторник Новак Джокович и Рафаел Надал ще се изправят за 37-ми път един срещу друг, за да определят шампиона на US Open за 2013 година.

Първите двамата в световната ранглиста ще поставят рекорд за най-много изиграни мачове между двама тенисисти в Оупън ерата, като за трети път ще спорят за титлата в Ню Йорк след 2010 (Надал) и 2011 година (Джокович). В досегашните мачове испанецът води с 21-15, а в турнири от Големия шлем - със 7-3, но Джокович води с 3-2 във финалите на най-големите турнири, съобщава БГНЕС.

Тихомир Грозданов е новият първенец на България по тенис

Тихомир Грозданов спечели Държавното първенство по тенис за мъже, след като противникът му на финала Александър Лазов се отказа след ед...

За сърбина това е четвърто поредно участие на финал на US Open и общо пето, но до момента той има само една титла. Джокера води на Надал в изиграните срещи на твърди кортове с 11-6, като това е неговата любима настилка, но въпреки това букмейкърите определят шампиона от Ролан Гарос за фаворит.

Надал се представя феноменално на твърди кортове през този сезон, като до момента им 21 победи и нито една загуба (три титли от Мастърсите в Индиън Уелс, Торнто и Синсинати). Той сервира отлично през последните две седмици, като е допуснал само един пробив в 82 гейма в шестте си мача досега.

Джокович от своя страна не се представя толкова впечатляващо през това лято, но все пак показа характер, за да спечели двубоя си със Станислас Вавринка на полуфиналите. Сърбинът е безгрешен в защита, както винаги, и демонстрира страхотна физическа форма срещу Вавринка, но му липсва острота и експлозивност в ударите от дъното на корта. Той ще трябва да играе много по-агресивно срещу Надал, за да се опита да неутрализира феноменалния му форхенд, с който испанецът не остави шансове на съперниците си до момента. На хартия Надал изглежда фаворит в предстоящия финал, но световният номер 1 е доказал, че никога не трябва да бъде отписван, особено когато играе на твърди кортове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com