Германската прокуратура повдигна обвинение на Ули Хьонес

4828
Германската прокуратура повдигна обвинение на Ули Хьонес

Германската прокуратура повдигна обвинение за укриване на данъци срещу президента на европейския клубен шампион "Байерн Мюнхен" Ули Хьонес, предаде БГНЕС.

Обвинението идва след мащабно няколкомесечно разследване. Висшият регионален съд сега трябва да прецени дали обвинението ще бъде вкарано в съда като дело.

"Поради огромното количество документи по случая, както и одобреното желание на защитата за срок от един месец, преди да отговори на обвиненията, решението на съда дали ще се стигне до дело не трябва да се очаква преди края на септември", обяви Андреа Титц, говорител на съда. Тя отказа да даде допълнителна информация по случая, преди съдът да стигне до решение.

61-годишният Хьонес бе арестуван на 20 март по обвинение за укриване на данъци в швейцарска сметка, а впоследствие бе пуснат срещу гаранция от 5 милиона евро. Хьонес се извини за скандала през май и предложи временно да се оттегли от поста президент на Байерн Мюнхен, но Управителният съвет на клуба реши, че той трябва да остане.

Мащабното разследване бе повод и за конкурентите на канцлера Ангела Меркел да я обвинят, че е била твърде мека в борбата си срещу укриване на данъци от заможни германци. Самата Меркел призна, че е разочарована от Хьонес и предполагаемите му финансови измами.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com