Ново обвинение за плагиатство на дисертация от германски политик

5545
Ново обвинение за плагиатство на дисертация от германски политик

Председателят на Бундестага, долната камара на германския парламент, Норберт Ламерт беше обвинен в интернет, че докторската му дисертация е изплагиатствана - деяние, заради което вече двама министри в кабинета на Ангела Меркел бяха принудени да подадат оставка, предаде БГНЕС.

Ламерт отхвърли обвиненията и заяви пред в. "Ди Велт", който първи огласи разкритието, че е поискал от университета в Бохум да провери и потвърди дисертацията, която той е защитил там през 70-те години на миналия век.

Обвиненията обаче достигнаха до всички вестници в страната, тъй като лицето, обвинило Ламерт в плагиатство, е същото, което отправи такова обвинение срещу бившия министър на образованието и науката Анете Шаван. Шаван, която беше един от най-близките сътрудници на канцлерката Ангела Меркел, подаде оставка през януари. През март 2011 година същата участ застигна тогавашния министър на отбраната Карл Теодор цу Губенберг.

Темата на дисертацията, за която Норберт Ламерт е получил докторска титла през 1975 г. е била вътрешната организация на политическите партии на локално ниво.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com