Съдията Ахмед Ахмед провали дербито между Левски и Литекс

15305
Съдията Ахмед Ахмед провали дербито между Левски и Литекс

1:0 - с такъв аванс отборът на "Левски" ще гостува в Ловеч след първата среща от четвъртфиналите за Купата на България. Този резултат обаче се получи след скандално решение на главния рефер Ахмед Ахмед. Реваншът между сините и "Литекс" е на 3 април.

Мачът между двата отбора започна равностойно, без особено чисти положения, но с доста желание и движение и от двата състава. „Левски” опитваше да владее повече топката, докато „Литекс” беше леко прибран и търсеше шансове за контраатаки чрез бързите Георги Миланов и Армандо Ваюши.

Левски изпи две чаши студена вода в Пловдив

В дерби срещата на 17-ия кръг на българското футболно първенство отборът на „Ботев Пловдив” взе сладка победа над „Ле...

В 22-рата минута „Левски” пусна първа кръв в мача – новото попълнение на сините Гари Родригес, който засега се откроява през пролетния дял с играта си, проби отляво и успя да си осигури място за стрелба след бързо финтово движение, шутира с десния крак и насочи топката много прецизно в долния ляв ъгъл на Илко Пиргов – 1:0.

Няколко минути по-късно „Литекс” по чудо не изравни, след добър извеждащ пас към Ваюши, който си поведе дълго топката, но Пламен Илиев учудващо не излезе да го посрещне и албанецът сви кълбото към Миланов, чийто голов удар беше блокиран от Димитър Везалов в последния момент. А веднага след това Исмаил Иса се измъкна отдясно, но стреля много високо в аут.

Тези положения постреснаха „Левски” и до края на полувремето сините изнесоха играта по-напред, правейки няколко добри атаки. В тях Гари Родригес изпъкна отново, като първо негов топовен шут беше спрян от играч на „Литекс”, а след това центрирането му успоредно на голлинията на Пиргов за малко не беше засечено от Илиян Йорданов в празната врата.

Второто полувреме продължи при равностойна игра, макар че „Литекс” вече гледаше по-смело напред. В игра се появи Момчил Цветанов и именно след негово центриране в 70-тата минута Исмаил Иса от близка дистанция стреля с глава, но Пламен Илиев с невероятен плонж предотврати изравняването.

Левски и Ботев Пловдив с наказание по един мач без публика

Отборите на "Левски" и "Ботев Пловдив" бяха наказани с по едно домакинство без публика заради ексцесиите на стадион "Христо Ботев" в съ...

Осем минути по-късно топовен удар на Симеон Славчев накара Илиев пак да проявява качествата си. Този удар беше ясен резултат от пресата на ловчанлии в предни позиции, която принуди „Левски” да се прибере по-назад.

И когато всичко нещата отиваха към минимална победа, съдията Ахмед Ахмед се появи на сцената. В последната минута на продължението "Литекс" получи правото да изпълни пряк свободен удар отдясно. Последва центриране, отбиване от голлинията и след това Бодуров с мощен шут от близка дистанция вкара гол, който обаче беше отменен. Всъщност съдията първо не призна попадението, после реши да го признае, но в крайна сметка отново върна първоначалното си решение. Така и не стана ясно защо голът беше отменен - при центрирането засада нямаше, не се видя и някой от нападателите в оранжево да фаулира защитник в синьо или пък вратаря Пламен Илиев. Единствената възможност е да е дадена засада при първоначалното доксване с глава след центрирането, но там не стана много ясно дали топката се удря в главата на нападателя в оранжево или на защитника в синьо - по-скоро първото, което е основание за отсъждане на засада на връхлитащия на втора греда Момчил Цветанов.

Логично треньорът на "Литекс" Христо Стоичков побесня и каза на главния съдия какво мисли за него по така характерния за Камата начин. В крайна сметка обаче това не промени крайния резултат и сега предстои да видим ще има ли наказания от БФС и какво ще се случи в Ловеч.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com