Прекратиха скандалното дело "Мишо Бирата"

18061
Прекратиха скандалното дело "Мишо Бирата"

Скандалното дело „Мишо Бирата" е прекратено окончателно по реда на закона и няма да бъде възобновено. Това стана ясно от думите на зам. главния прокурор Борислав Сарафов.

Не са установени и нарушения при ръководенето на производството и прекратяването не е неправомерно, каза още заместникът на Цацаров.

Едно интервю, което разтърси България

Откакто двама блогъри – Асен Генов и Константин Павлов – Комитата успяха да направят близо едночасово безпрецедентно интерв...

Припомняме, че скандалът с изтеклите записи на телефонни разговори между бившия премиер Бойко Борисов и шефа на митниците Ваньо Танов избухна в началото на 2011 г. Тогава Борисов ходатайства за покойния вече Михаил Михов - Мишо Бирата, предаде КРОСС.

Делото беше един от основните въпроси, с които главният прокурор Сотир Цацаров беше „обстрелван" още като кандидат за поста. Преди месец обвинител номер едно разпореди проверка защо е било спряно разследването.

Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че е имало досъдебно производство срещу неизвестен извършител, но то е спряно, тъй като не е установен извършителят, т.е. не е установено лицето, изнесло класифицирана информация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com