Херо и Лафчис: Арестите за черно тото са за помпане на имидж

9356
Херо и Лафчис: Арестите за черно тото са за помпане на имидж

Арестът на футболисти на "Черноморец" и "Нефтохимик" е показен акт, а не борба с уреждането на мачове. Около това мнение се обединиха треньорът на "акулите" Димитър Димитров-Херо и бившият президент на "Левски" Томас Лафчис.

Показното извеждане на футболистите с белезници и цялата шумотевица дойде, защото критикувам водещи фигури в българския футбол. Това каза Херо и добави, че напоследък усеща атака срещу по-малки отбори като неговия.

Задържаните за черно тото в Бургас не са уреждали български мачове (видео)

Професионалните футболисти, които вчера (13 декември) бяха задържани от полицията в Бургас, не са манипулирали български мачове. Това с...

"Помните, че ми наложиха глоба, че ужким съм казал следното - "Съдиите са гадни същества". Глобата беше от 5 хил. лева, после по медиите се появи информация, че са я премахнали, но всъщност я намалиха на 2 хил. лева", коментира Херо в интервю за bTV.

Лафчис подкрепи треньора на "Черноморец" по отношение на темата с уговорените мачове в България и заяви, че ако службите искат, могат да пресекат всякакви такива договорки. "Трябва само да си сътрудничат със службите в Гърция и Турция, да почерпат и от техния опит", каза той.

Бившият президент на "Левски" даде примери със съмнителни мачове главно на юношеско ниво, като дори посочи как на един такъв мач явно съдията не е знаел за договорката и е дал дузпа в последната минута, след което "млади, яки момчета" са нахлули на терена и са "го подхванали". В други случаи пък мачове пак от юношеското ниво се обявява например, че трябва да се играят от 17:00 вечерта, но вместо това почват от 11:00 сутринта - защо? Защото в Азия букмейкърите вече са затворили в 17:00 българско време, каза Лафчис.

Лафчис даде пример и за мач между гръцки и грузински отбор в евротурнирите. При него е имало обрат от 0:2 до 5:2, след като в първия мач грузинците са победили с 2:0, т.е. гръцкият отбор печели с общ резултат от 5:4.

Задържаха 11 футболисти за „черно тото”

В Бургас задържаха 11 професионални футболисти и двама организатори на схема за нелегални залагания, съобщи БГНЕС. Информацията бе потв...

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com