Как Odoo ERP трансформира българския бизнес: Истории за успеха

880
Как Odoo ERP трансформира българския бизнес: Истории за успеха
Снимка: freepik.com

Все повече предприемачи се обръщат към дигитални инструменти за управлението на бизнесите си. От организирането на стоките в складовете си, представянето им пред потенциални клиенти онлайн, до изпълнението на поръчки и менажирането на финансовите операции на компанията, днес бизнес собствениците могат да свършат всичко на едно място, благодарение на платформата Odoo ERP.к

Независимо какъв е характерът на дадения бизнес, Odoo ERP предлага голям набор от функционални решения да опрости ежедневната работа на всяка компания. Също така, чрез делегирането на множество функции към програмата, може значително да се намалят нуждите за персонал. По този начин се освобождават повече финансови средства и предприемачите оптимизират бюджета и печалбите на бизнесите си.

Някои от най-иновативните фирми в България вече ползват Odoo ERP точно по тези причини. По-долу разказваме техните успешни истории с платформата.

Какво е Odoo ERP?

Зад абревиатурата ERP стои фразата “enterprise resource planning.” Казано на по-простичък български език, това е широкообхватна система от ресурси, които са необходими за управлението и организацията на един бизнес.

ERP е система от софтуер, обслужващ различни аспекти от работата на една компания - от поддръжката на каталог с предлаганите продукти и услуги, през счетоводството и финансовите операции на фирмата, до директната й комуникация с клиенти.

Odoo ERP предлага всички тези услуги и допълнителни решения, от които се нуждаят собствениците на бизнеси. За разлика от алтернативни продукти, тук всички те са събрани в един лесен за ползване инструмент. С други думи, само една програма е необходима, за да обслужи компанията своите административни, финансови, организационни и комуникационни нужди.

В България тази всичко-в-едно услуга е достъпна чрез Odo Pro, официален партньор на платформата за страната.

Предимства на Odoo ERP за бизнеса

Odoo ERP предоставя всичко, от което една компания има нужда, на едно място. В крак с модата за автоматизация на труда, тази платформа позволява на фирмите да вършат повече, по-бързо и по-евтино, като съкращава значително нуждите от човешки персонал в много звена.

Как са били управлявани бизнесите в миналото? Една по-старомодна компания може да плаща огромни разходи, за да покрие нуждите си, например:

● Хонорари за програмисти, които да изготвят софтуер за компанията от самото начало. Освен пари, това коства и доста време.

● Допълнително заплащане за системни администратори, уеб дизайнери и други технически лица, които да отговарят за поддръжката на сайта на компанията, базата данни с продукти и т.н.

● Такси за възнаграждението на други служители - кол центрове за обслужване на клиенти, маркетинг специалисти, частни счетоводители за компанията, човешки ресурси, и прочее.

Благодарение на Odoo ERP, вече всичко това (и повече) се намира в едно софтуерно решение. Ето кои са някои от основните причини предприемачите да избират платформата на Odo Pro:

По-добра организация

С Odoo ERP бизнесите могат лесно и нагледно да организират информацията за продуктите и услугите си. Също така, те могат безпроблемно да поддържат и обновяват бази данни за клиентите и поръчките си, наличност на продукти по складове, и т.н.

Модулната система на платформата позволява да бъда нагласена точно според нуждите на всяка компания. Предприемачите могат да добавят само тези инструменти, които са важни за бизнеса им, без да се затормозяват с излишни функции.

По-малко разходи

Всички функционалности в Odoo ERP са вече разработени от софтуерни експерти. Затова бизнесите в България няма нужда нито да плащат огромни хонорари за програмиране, нито да чакат разработката на продукта си месеци наред.

Платформата покрива множество функции, които в миналото са били изпълнявани от служители. Така с една такса (фирменият абонамент за услугата) се спестяват множество по-сериозни разходи. В резултат, българските компании най-накрая са в добра позиция да разпределят бюджетите си по най-добрия начин.

Особено когато става въпрос за малък бизнес, решения като Odoo ERP могат да бъдат истински гейм чейнджър. Компании с малък стартов капитал, които нямат възможност да финансират огромен набор от служители, могат спокойно да се доверят на платформата да изпълнява всички важни функции.

По-бързи услуги

Тъй като Odoo ERP е готов продукт, той може да влезе в експлоатация веднага. Модулите са готови, а услугите - оптимизирани. По този начин, бизнесите получават бърза и надеждна софтуерна платформа още от самото начало.

В допълнение, автоматизирането на много от работата на компанията само по себе си я прави по-бърза. Вече няма нужда служители от различни звена да се изчакват и координират, защото всичко става мигновено на софтуерно ниво.

Разбира се, при възникването на технически проблеми или други запитвания, компаниите могат да се обърнат към персонала, разработващ Odoo ERP. Но дори предвид тези случаи, като цяло работните процеси протичат доста по-бързо спрямо миналото.

Съвместимост с други платформи

Ако компанията вече използва други софтуерни решения да опрости конкретни нужди, те могат да бъдат безпроблемно интегрирани в Odo Pro. Това позволява съхранението на вече съществуваща информация и установени работни процеси. Благодарение на това, натоварването и обучителния процес на служителите се съкращават допълнително, защото могат да продължат да използват доста от продуктите, с които са свикнали.

Успешни истории с Odoo ERP

Платформата на Odoo се гордее с това, че вече има над 7 милиона клиенти по света. В България тенденцията е също към по-голяма оптимизация на труда, поради което някои фирми вече разчитат на този ERP софтуер. Ето кои са иноваторите вече използващи Odo Pro:

“Норд Холдинг” АД

С близо 30-годишна история, “Норд Холдинг” АД е лидер в сферата на събирането и рециклирането на отпадъци в България. Компанията има значителен дял в сектора за изкупуване и преработка на отпадъци. “Норд Холдинг” твърди, че Odo Pro е спомогнал за по-безпроблемното организиране на складирането на отпадъци и всички свързани функции, както и финансовите операции на дружеството.

“Некст Баскет” ЕАД

“Некст Баскет” е по-нова платформа, която предлага пълен набор от услуги за собствениците на онлайн магазини. Въпреки че компанията има множество собствени софтуерни продукти, тя интегрира Odoo ERP за изпълнението на някои функции, например воденето на детайлни бизнес отчети за своите партньори и клиенти.

“ЛЗ Варна” ООД

Тази компания за преработка на скрап разчита изцяло на Odoo ERP за своите организационни и административни нужди.

Заключение

С навлизането на все по-широко приложение на технологиите на пазара на труда, не е изненадващо, че много компании търсят обширни софтуерни решения да забързат работните си процеси и да оптимизират финансите си. Платформата Odoo ERP се стреми да трансформира бизнеса в България по този иновативен начин. Предлагайки пълен набор от инструменти за организацията и администрацията на всякакъв тип компании, услугата на Odo Pro спомага българските бизнеси да останат конкурентоспособни в глобален мащаб.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КОМПАНИИ:

Starlink на Мъск пусна интернет услугата си в най-големия архипелаг в света

Нискотарифна авиокомпания отчете рекордна печалба. Ще повиши ли цените на билетите?

Чрез изкуствен интелект: Британски инженерен гигант стана жертва на измама за 25 милиона долара

Световен букмейкър напуска България след промените в Закона за хазарта

Ръст на фалитите в България, докато тези в ЕС спадат през първото тримесечие

Купувач №1 на втечнен природен газ в Китай разширява танкерната си флотилия

Huawei vs. Apple: Технологичните гиганти се изправят пред сериозна битка в Китай

Един от съоснователите на OpenAI напуска компанията

Задава се значително поевтиняване на престоя в Airbnb

Рекордните загуби на "Газпром": Китай не може да замени Европа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com