Испания се провали у дома срещу Финландия

4450
Испания се провали у дома срещу Финландия

Сензация - само така може да се опише това, което се случи на европейският и световен шампион Испания насред Хихон. В мач от група I на зона Европа испанците завършиха наравно, 1:1, със скромния тим на Финландия. Така испанците събраха 8 точки от 4 мача изтърваха първото място в групата за сметка на тима на Франция, който победи с 3:1 Грузия и вече има 10 точки.

В състава на иберийците впечатление направи, че започнаха седем играчи на "Барселона", като Висенте Дел Боске за пореден път избра тактика без нито един нападател. Оказа се, че това фанатично придържане към стила тики-така, който напоследък все повече отбори съумяват да парират, донесе горчивия хап за домакините.

Португалия направи 3:3 с Израел с гол в последната минута

Португалия се измъкна на магия след гол в 90-тата минута на Фабио Коентрао се разписа в 90-ата минута, който донесе точката за иберийци...

През целия мач испанците владееха топката в смазващо съотношение, но чистите положение не бяха толкова много. Финландия можеше да си вкара автогол в началото на срещата, но гостите се разминаха. Последваха положения пред Санти Касорла, както и няколко добри центрирания и пасове в наказателното поле на Финландия, но при липсата на изявен голмайстор нямаше кой да се възползва от тези подавания.

Втората част започна отлично за иберийците, като в 49-тата минута Серхио Рамос откри резултата след корнер. Това беше мач номер 100 за Рамос с националната фланелка. Вместо обаче да довършат противника, испанците заиграха по-лежерно и Финландия погледна към вратата на Виктор Валдес. В 64-тата минута нападателят на "Шалке" Теему Пуки тества Валдес с мощен шут. Сигналната лампичка вече светеше, но нямаше кой в испанския лагер да я види. И в 80-тата минута точно Пуки изравни, след като овладя центриране на Ринг и вкара изравнителния гол.

Испанците бяха толкова изненадани, че до края на срещата успяха да създадат само един шанс - Алваро Негредо стреля с глава в аут след центриране на Иниеста. Така високомерните домакини бяха наказани и сега следва гостуване във вторник, 26 март, на Франция, което Испания не може да си позволи да загуби.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com