Историята помни - мач на Базел с ЦСКА беше нагласен

12665
Историята помни - мач на Базел с ЦСКА беше нагласен

Двубоят между "Лудогорец" и "Базел" в последния квалификационен кръг на Шампионската лига няма да е първият за швейцарците срещу български отбор. Те вече играха с ЦСКА в група Е на турнира Лига Европа на през 2009 година, като победиха два пъти - с 2:0 в София и с 3:1 в Швейцария.

Именно с мача в Швейцария е свързана една доста скандална история. Тогава "Базел" би с 3:1 и наглед всичко беше нормално. Година по-късно обаче от УЕФА публикува списък с манипулирани мачове, като един от тях бе именно срещата в Швейцария, припомня football24.bg.

Приключи драмата с Уотърс и "Лудогорец"

Няма място за притеснения относно евентуален провал на предстоящия концерт на легендарния Роджър Уотърс в столицата. "Стената" ще бъде ...

Оказа се, че съдията на мача тогава Олег Орехов е прибрал 50 000 евро, за да нареди резултата в полза на тотомафията. Прокуратурата в Бохум, която разследва случая, излезе със становище, че печалбите от залаганията за тази среща са надхвърлили 200 000 евро. Нямаше доказателства, че двата клуба са били замесени в схемата.

Иначе "Базел" е участвал в груповата фаза на Шампионската лига повече от всеки друг швейцарски тим – 4 пъти. "Базел" е също единственият швейцарски отбор, който се е класирал директно за груповата фаза на турнира. През миналия сезон "Базел" записа едно от най-силните си представяния в Европа, след като отпадна от "Клуж" точно в тази фаза на Шампионската лига, но в Лига Европа стигна до полуфинал, а там загуби от носителя на трофея "Челси".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com