Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прогноза за времето - 22 май 2024 г. (сряда)

21 май 2024, 23:30 часа • 4669 прочитания

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и няма да се промени съществено, сочи прогнозата за времето за 22 май.

Какви ще са температурите? 

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над Западна България и на места там ще превали и прегърми.

В сряда в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, но въздушната маса над Западна и Централна България ще е неустойчива и още преди обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. До края на деня и през нощта срещу четвъртък на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност. Главно в планинските райони ще има значителни количества. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури ще са между 22° и 27°, в София - около 22°.

Валежи в планините

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Преди обяд на отделни, а в следобедните часове на много места, ще има валежи и гръмотевична дейност. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра – около 10°.

Слънчево по морето

В Черноморието ще е предимно слънчево. Сутринта на места ще има ниска облачност и видимостта за кратко ще е намалена. Ще духа до умерен източен вятър. Максималните температури ще са между 18° и 21°. Температурата на морската вода е 16°-17°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес