Коледата на Унион Берлин - истинска всеотдайност

7844

Уникално - само така може да бъде описано настроението и въодушевлението, с което феновете на малкия германски футболен отбор "Унион Берлин" посрещат Коледа. И демонстрират, че футболните фенове в Германия са просто нещо различно.

"Унион" е отбор от Югоизточен Берлин, който дълги години съществува в сянката на подкрепяния от Щази "Динамо Берлин". Клубът в момента се състезава във втора дивизия и има най-забележителните фенове в тази част на Германия. Те го спасиха от фалит, дарявайки масово кръв, а през 2008 година отделиха 300 дни, за да помагат при обновлението клубния стадион.

А тази неделя, 23 декември, всички те продължиха най-добрата коледна традиция в света на футбола. Те се събраха на стадиона и 90 минути пяха коледни песни. При това без дори да има мач. Когато всичко започва през 2003-ата, събитието е уважено от 89 души. През миналата година те бяха 17 000 - толкова, колкото и сега.

347 хил. лв. са събрани до момента в Българската Коледа

Ден преди големия заключителен концерт на благотворителната кампания "Българската Коледа" по сметката на инициативата са постъпили близ...

Преди години треньор на отбора е един от най-добрите български треньори - Георги Василев. Той води тима в периода 1998-2002 година. През 2001 година тимът стига до финал за Купата на Германия, където губи с 0:2 от "Шалке". Тогава в състава на "Унион" играят и трима българи - Емил Кременлиев, Христо Коилов и Адалберт Зафиров.

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com