347 хил. лв. са събрани до момента в Българската Коледа

13013
347 хил. лв. са събрани до момента в Българската Коледа

Ден преди големия заключителен концерт на благотворителната кампания "Българската Коледа" по сметката на инициативата са постъпили близо 347 хиляди лева.

Десетото, юбилейно издание на "Българската Коледа" за първи път е посветено на конкретна кауза - да се подобри достъпът до навременна, интензивна и качествена рехабилитация за децата с неврологични заболявания.

Над 1.362 млн. лв. са събрани в Българската Коледа за 2011 - 2012

Над 1.362 млн. лева са събрани в кампанията „Българската Коледа” през 2011-2012 г., а със средствата са подпомогнати най-мн...

По данни на НЗОК през отиващата си 2012 под 700 деца са използвали клиничната пътека за рехабилитация, при положение, че от церебрална парализа страдат поне 8000.

Кампанията не може да реши проблема, но може да го посочи и да начертае пътя за решаването му, смята председателят на експертния съвет към "Българската Коледа" проф. Владимир Пилософ:

"Въпросът действително е сложен. Той е и медицински, и социален. Медицинският въпрос донякъде е решен. Общо взето специалистите в тази област много добре знаят какво трябва да се прави при едно подобно дете. Друг е въпросът, че не рядко нашите колеги трябва да решават един проблем, без отсреща да имат наистина пълноценната апаратура, пълноценните условия, в които те да извършват своята дейност.

Другата част от проблема е социален. Ние няма как във всяко градче да направим такъв център. Тук вече идва и социалният въпрос и мисля, че социалното министерство трябва да се намесва в такива случай. Каква помощ да се дава на родителите за транспорт, защото това е финансов проблем. Може ли временно или не в центъра майката да намери работа или да се отстрани в някакъв битов проблем около семейството. Всеки конкретен случай трябва да бъде решаван в зависимост от конкретните обстоятелства."

"Българската Коледа" помогнала на 358 дечица

През 2012 година със средства от благотворителната инициатива „Българската Коледа" е подпомогнато лечението и рехабилитация...

На 25 декември 2012 г. в 20.00 часа в Народния театър "Иван Вазов" ще се състои благотворителният концерт "Българската Коледа" 2012.

Тази година водещ на благотворителния концерт ще бъде българският актьор Владо Карамазов.

В подкрепа на децата на "Българската Коледа" на сцената на Народния театър ще излязат "Акага", "БТР", Валя Балканска и нейният гайдар Петър Янев, женският вокален ансамбъл "Мистерия на българските гласове", Детският хор на Българското национално радио и детска вокална група "Бон Бон", Кирил Маричков, Веселин Маринов, Миро, Нора, Дивна, Руслан Мъйнов, Deep Zone Project с Надя и групата от българския сериал "Революция Z".

По време на концерта любимите на България актьори и певци Тони Димитрова, Любо Нейков, Елена Петрова, Поли Генова, Калин Вельов, Димитър Рачков, Силвия Лулчева и Владо Пенев ще разкажат историите на децата на "Българската Коледа".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com