Лига Европа не спира с изненадите

7999
Атлетико Мадрид и Наполи претърпяха най-големите крушения

В Лига Европа се играе истинският футбол. За пореден път това твърдение на много ценители на Царя на спортовете се потвърди след снощните първи мачове от 1/16 финалите на турнира.

Една от най-големите изненади в състезанието се получи в Мадрид, където актуалният носител на трофея "Атлетико Мадрид" загуби с 0:2 от руския "Рубин Казан" и почти сигурно каза сбогом на надпреварата.

Автор на първия гол още в 6-ата минута стана турският атакуващ полузащитник на руския тим Гьокдениз Карадениз. Другото попадение отбеляза испанецът Пабло Орбаис в допълнителното време на мача. Вторият гол беше особено болезнен, тъй като стана след контраатака при изчистена топка от корнер, а за ъгловият удар напред се включи вратарят на дюшекчиите Серхио Асенхо, който не можа да се върне при последвалата контра и Орбаис просто влезе с топката във вратата.

В испанското първенство този сезон Атлетико Мадрид не бе губил точки като домакин, а последната загуба на "дюшекчиите" в евротурнирите на "Висенте Калдерон" бе регистрирана през декември 2010 г. На испанския тим не му помогна и това, че гостите останаха с човек по-малко в края на първото полувреме, когато за нарушение срещу Радамел Фалкао втори жълт картон получи капитанът на руснаците Роман Шаронов. 

Огромна изненада се получи и в Неапол, където вторият в италианското калчо "Наполи" загуби с разгромното 0:3 от чешкия "Виктория Пилзен". Гостите поведеоха след половин час игра с гол на Владимир Дарида, а в последните десет минути на мача с перфектни конраатаки, които са запазена марка на чешката футболна школа, на два пъти хванаха по бели гащи италианската отбрана. При 0:1 Горан Пандев удари греда и това в крайна сметка се оказа решаващо за последвалия провал на "Наполи".

Най-атрактивният мач на вечерта обаче беше между "Борусия Мьонхенгладбах" и "Лацио". Срещата завърши 3:3, като италианците успяха да изравнят в 94-тата минута, при това с човек по-малко. Германците пък получиха цели три дузпи, но вкараха само две - вратарят на "орлите" Маркети успя да спаси удара на Мартин Щранцл, който преди това вкара първата дузпа. Мачът беше украсен със страхотния гол на Хуан Аранго от фаул, а за "Лацио" Либор Козак вкара две попадения, като особено първото му беше много фино - с елегантно подлагане на крака при полувисоко центриране отляво. Флокари също се разписа за римляните с гол, подобен на първия на Козак.

 

Всички резултати от Лига Европа:

Анжи Махачкала - Хановер 3:1

Зенит Санкт Петербург - Ливърпул 2:0

Аякс - Стяуа 2:0

БАТЕ Борисов - Фенербахче 0:0

Байер Леверкузен - Бенфика 0:1

Динамо Киев - Бордо 1:1

Леванте - Олимпиакос 3:0

Наполи - Виктория Пилзен 0:3

Спарта Прага - Челси 0:1

Атлетико Мадрид - Рубин Казан 0:2

Базел - Днепър Днепропетровск 2:0

Интер Милано - Клуж 2:0

Борусия Мьонхенгладбах - Лацио 3:3

Нюкасъл - Металист Харков 0:0

Щутгарт - Расинг Генк 1:1

Тотнъм - Лион 2:1.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com