300 „коня” и разход 6,9 л/100 км от новия Audi S3 Sportback

33540
300 к.с., 380 Нм въртящ момент, от 0 до 100 км/ч за 5,0 секунди. Audi S3 Sportback предлага най-добрата в класа динамика, а средният разход е едва 6,9 л/100 км

Четирицилиндровият двигател в S3 Sportback е изцяло ревизиран. Единственото общо между него и предшественика му е работният обем от 1984 куб. см. Неговата максимална мощност от 300 к.с. е налична при 5500 об/мин.; максималният въртящ момент от 380 Нм е на разположение в широкия оборотен диапазон от 1800 до 5500 об/мин.

Оборудван с опционната 6-степенна S tronic трансмисия, S3 Sportback спринтира от 0 до 100 км/ч за само 5,0 секунди. Шестстепенната механична предавателна кутия се нуждае от само пет десети от секундата повече време. Максималната скорост е електронно ограничена на 250 км/ч. Launch Control прехвърля мощността на двигателя върху пътя чрез контролирано превъртане на гумите. Агрегатът 2.0 TFSI изразходва средно само 6,9 л/100 км, когато е куплиран със S tronic (7,0 л/100 км с механична трансмисия). Това означава, че този двигател се нуждае от 1,5 л/100 км по-малко гориво в сравнение с предишния S3 Sportback.

560 к.с. и 3,9 сек до 100 км/ч от Audi RS 6 Avant

Задвижването на новия Audi RS 6 Avant се осигурява от познатия вече битурбо 4,0-литров V8 TFSI двигател, чиято максимална мощност е 560...

Снабден с quattro® перманентно задвижване на четирите колела и променен многодисков съединител, този нов спортен автомобил в моделната гама ускорява по-бързо и безопасно, когато излиза от завой. Той е динамичен и стабилен при всякакви условия, дори и при сняг. За това спомагат изтеглената с 52 мм напред предна ос, а двигателят е с над 5 килограма по-лек спрямо предходния агрегат и е наклонен с 12 градуса назад.

В допълнение към високотехнологичното окачване и S sport окачването, което снижава купето с 25 мм, разпределението на масата между осите (59% отпред и 41% отзад) и новото, прогресивно завиване допринасят значително за спортното управление.

Новият S3 Sportback е оборудван стандартно с Audi drive select. Тази система управлява характеристиките на електронния педал на газта, точките за смяна на предавки на опционната S tronic трансмисия и предавателните числа на волана за прогресивно завиване.

Чрез натискането на бутон, водачът определя дали тази система да работи в режими comfort, auto, dynamic или efficiency. Допълнителен режим, индивидуален, е наличен в моделите, оборудвани с MMI Radio или по- високо ниво на оборудване. Опционната система Audi magnetic ride, която регулира амортисьорите според конкретната ситуация, също се контролира с помощта на Audi drive select.

RS7 Sportback: На прицел е M6 Gran Coupe

В Детройт Audi представи RS7 Sportback, чийто основен конкурент е BMW M6 Gran Coupe, представен също в „Кобо център” Чет...

Олекотената конструкция също значително допринася за отличната динамика на Audi S3 Sportback. Собственото тегло на този 5-врат автомобил е 1445 килограма – 70 килограма по-малко спрямо предишния модел. По-голямата част от спестената маса е за сметка на купето.

 

Големи и кръгли вентилационни отвори, елегантен панел за управление на климатичната система и декоративни инкрустации в матово полиран алуминии, или в 3D черно, акцентират интериора. Както във всяко Audi, контролните уреди са интуитивни за боравене, качеството е на най-високо ниво, а пространството е предостатъчно – дори и на задните места.

Опционалният мултифункционален спортен волан, облицован с кожа, е със „срязана“ долна част. Педалите и степенките са изработени от полиран алуминий. Приборните инструменти са тъмно сиви, а индикаторите – бели. В оборотомера е намерил място и дисплей, отчитащ налягането на турбото. Системата за информация на водача с цветен дисплей и препоръчителни сигнали за почивка, е стандартна. Бордовият монитор автоматично се повдига и приветства водача с S лого на екрана, когато шофьорът подаде контакт към двигателя.

Цветни контрастиращи шевове подчертават иначе черния интериор на новия Audi S3 Sportback. Предлага се и специалният двуцветен Black/Corso Red интериор. Спортните седалки са с три възможни тапицерии. На разположение са и S спорти седалки с интегрирани подглавници и опора за раменете с оформена като диамант подшивка на тапицерията.

Audi Stromlinie 75 Concept в чест на Auto Union Type C

Студентът Люк Ритуейдж съживи един от легендарните автомобили - Auto Union Type C от 1938 г. На 28 януари 1938 г. Бернд Роземайер ум...

Още автомобилни новини четете на rs-auto.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com