Милан излезе временно пред Интер преди голямото миланско дерби

5812

Отборът на „Милан” загря с победа преди голямото дерби с „Барселона” в Шампионската лига през следващата седмица (сряда, 20 февруари, 21:45 часа). В изтеглен мач от 25-ия кръг на Серия А росонерите спечелиха с 2:1 срещу „Парма” и временно се изравниха с третия във временното класиране „Лацио”, като изпревари с 1 точка вечния градски съперник "Интер".

Мачът ще се запомни с четвъртото попадение на Марио Балотели в три мача за „Милан”, като то отново беше от статично положение – от пряк свободен удар. Балотели обаче няма право да играе за „Милан” срещу „Барселона”, защото вече игра в турнира с екипа на „Манчерстър Сити” през този сезон.

Супер Марио изведе Милан на четвърто място в Серия А

В мач от 23-ия кръг на Серия А отборът на "Милан" победи с инфарктен гол от дузпа в последната минута "Удинезе" и така окупира четвърто...

Първото полувреме протече доста равностойно, като росонерите не успяваха да наложат превъзходство и да създават чисти положения - може би донякъде и заради липсата на Стефан Ел Шарауи, който беше оставен да почива за сряда. Всичко обаче се промени в 39-тата минута, когато защитникът на „Парма” Габриел Палета си вкара автогол при опит да изчисти опасно центриране.

Авансът донесе и повече настроение в редиците на „Милан”, които през втората част играха далеч по-добре. С пореден пропуск през този сезон обаче се отличи Кевин-Принс Боатенг, който има само един вкаран гол при близо 70 отправени към противниковата врата удара.

В 78-та минута Балотели реши всичко с чудесно изпълнение от пряк свободен удар, а в последната атака в мача Никола Сансоне вкара почетен гол за „Парма”.

Марио Балотели премина в Милан

Италианският нападател на "Манчестър Сити" Марио Балотели вече е играч на "Милан", съобщи Milan Channel. Росонерите и английския шампи...

Следващата неделя, 24 февруари, предстои голямото дерби на Милано - "Интер" срещу "Милан". Мачът ще се играе от 21:45 часа.

Играйте във футболната игра на Actualno.com - "Лаком за гол".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com