Отхапа ли шантавият Суарес своето бъдеще на "Анфийлд"?

4602

Футболът винаги е изумявал с хилядите интересни неща не само в самата игра, но и покрай нея. Вчера обаче, в мача между „Ливърпул” и „Челси” хилядите фенове на „Анфийлд” и милиони зрители пред телевизорите станаха свидетели на нещо рядко виждано – нападателят на червените Луис Суарес захапа защитника на лондончани Бранислав Иванович.

Всъщност постъпката на Суарес си е жив рецидив – още като играч на „Аякс” той изтърпя наказание за такова изпълнение. Веднага след мача уругваецът се извини на Иванович, но сега бъдещето му в „Ливърпул” е под въпрос, защото след края на мача мениджърът на червените Брендан Роджърс в прав текст му е казал, че „никой не е незаменим”.

Ливърпул изравни на Челси в 97-та минута

Драма - само така можем да опишем това, което се случи тази вечер на "Анфийлд" между "Челси" и "Ливърпул". Драма, толкова позната на фе...

В случая със Суарес обаче нещата поне за „Ливърпул” не стоят точно така. Защото ако него го няма, не е ясно кой ще вкарва за червените. Уругваецът има вече 23 гола за червените във Висшата лига през този сезон, т.е. той е и голмайстор на първенството засега. А общо във всички турнири Суарес закръгли попаденията си на 30 – цифра, която на „Анфийлд” не са виждали от нападател от напускането на Фернандо Торес насам. На всичкото отгоре точно Суарес донесе точката срещу „Челси”.

Ако Суарес си тръгне, то вероятната дестинация е „Байерн” – Пеп Гуардиола, който поема баварците от лятото, вече подметна, че иска уругваецът. Дали обаче „Ливърпул” ще го изтърве така лесно – моралът или парите, вечната дилема?

Засега от Футболната асоциация на Англия не са обявили дали ще накажат Суарес, а това е много важно за бъдещето му. Защото „Ливърпул” се бори със зъби и нокти за Лига Европа, но е на 5 точки зад „Евертън”. А наказание на Суарес ще значи липса на нападателна мощ точно в последните мачове и нищо чудно догодина да няма европейски приходи. Тогава продажбата на уругваеца може да се наложи не само заради „недопустимото му поведение”.

 

Страшна драма на "Анфийлд" и 3:2 за Ливърпул срещу Тотнъм

В страхотна драма от 29-ия кръг на Премиершип отборът на "Ливърпул" най-сетне успя да запише успех срещу отбор от топ 6 на английския е...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com