Сблъсъкът, който разтърсва Шампионската лига

3765
Сблъсъкът, който разтърсва Шампионската лига

Началото на новата седмица винаги е страшно трудно и именно затова е създадена Шампионската лига – за да има защо да преглътнем скучния понеделник, все пак чакаме вторник. А във вторник Цар Футбол ни е подготвил спекатакли, които се виждат рядко дори и в съвременния наситен на футбол календар. И така – нека видим какво предстои.

Манчестър Юнайтед – Реал Мадрид, 21:45 часа


Реал Мадрид окончателно депресира Барселона

В супер дербито на Испания отборът на "Реал Мадрид" затвърди превъзходството си над "Барселона" и отново доказа, че каталунците са твър...

С оглед развитието на първите мачове от осминафиналната фаза на най-комерсиалния европейски клубен турнир този сблъсък се очертава като най-трудно предвидим относно краен победител.

В Мадрид „червените дяволи” демонстрираха нагледно, че „кралският клуб” изобщо не е непреодолим. Голът на чужд терен също дава допълнително предимство на англичаните.

Стара истина е обаче, че в мачове между толкова големи отбори палачинката се обръща много лесно. А ако „Реал” вкара първи гол, то предимството от гола на „Юнайтед” в Мадрид ще изчезне както изчезва слънцето в хубав летен английски ден. Затова и двамата треньори със сигурност ще обърнат особено внимание на играчите си върху психологическия аспект от първото попадение в мача.

Досега при сблъсъците между двата отбора в евротурнирите, които са четири (общо осем мача в преки елиминации), „Реал” има една победа на „Олд Трафорд”, докато „Юнайтед” все още няма успех на „Сантяго Бернабеу”. Интересен факт е и, че червените дяволи за последно загубиха у дома в евротурнирите от испански отбор – миналата година на 1/16 финалите на Лига Европа от „Атлетик Билбао” с 2:3, като при това можеха да паднат и с повече. Друг негативен факт за англичаните е, че Моуриньо вече ги е отстранявал – с „Порто” през 2004 година, макар и след скандално отменен гол на Пол Скоулс, който решаваше нещата в полза на „Юнайтед”. Факт е и че Алекс Фъргюсън взе реванш за това отпадане през 2009 година, когато победи „Интер” на португалеца с общ резултат 2:0.

Кои ще са решаващите фигури в мача – безспорно играта на Кристияно Роналдо ще е на фокус. Португалецът, а и целият тим на „Реал”, е в много приповдигнато настроение след двете поредни победи над кръвния враг „Барселона” през последната седмица. Роналдо сам победи каталунците насред „Ноу Камп” и е ясно, че може да стори същото и с „Юнайтед”.

Реал Мадрид и Кристияно Роналдо унижиха Барселона

В чакания от цял свят мач-реванш за Купата на краля „Реал Мадрид” нанесе жестоко поражение на „Барселона” насре...

На свой ред обаче „червените дяволи” също имат какво да извадят като оръжие – Робин Ван Перси. Холандецът „блесна” с пропуските си в Мадрид, когато можеше да даде голям аванс на англичаните, но едва ли при нови такива шансове Ван Перси ще прости на белите.

Важни ще са и хората, които ще спират тези две атомни футболни оръжия. За „Юнайтед” лошата новина е, че Фил Джоунс, който успешно ограничи действията на Роналдо в Мадрид, е аут заради контузия в глезена. Ще отсъства и опитният Пол Скоулс. Затова „червените дяволи” едва ли ще заложат на персонална опека срещу португалеца, тъй като нямат играч, който да изпълнява тази функция. Срещу Ван Перси пък най-вероятно ще се изправя Рафаел Варан – младият французин впечатлява все повече с играта си в защита и със сигурност може да се окаже сериозно препятствие пред холандския голмайстор.

Много важни за развоя на мача могат да се окажат и резервите. Тук превъзходството определено е на страната на „Реал” – на скамейката на белите ще присъстват имена като Рикардо Кака и Лука Модрич. Всички фенове на „Манчестър Юнайтед” добре помнят какво направи Кака през 2007 година с любимия им тим в полуфиналния сблъсък на „червените дяволи” и „Милан”.

Друг важен сблъсък ще е този по крилата. Там един срещу друг ще се изправят съответно Патрис Евра и Алваро Арбеола, както и Рафаел срещу Фабио Коентрао. Евра има доста повече афинитет към атаката от Арбелоа, а от другата стана положението е същото – Рафаел е по-атакуващ от Коентрао. Фактор в тази зона лява зона за „Реал” може да е и бразилецът Марсело, особено при негативен резултат – Марсело дава страхотна острота отляво и би могъл да направи убийствена двойка с Роналдо, при която Рафаел ще трябва да бъде подпомаган от някого – може би Антонио Валенсия.

Средните ставки на букмейкърите са доста изравнени – 2.38 за успех на „Реал” срещу 3.22 за успех на „Юнайтед” и 3.70 за равенство.

Манчестър Юнайтед си тръгна с равенство и гол на чужд терен от Мадрид

В първи и доста напрегнат мач от осминафиналите на Шампионската лига отборите на "Реал Мадрид" и "Манчестър Юнайтед" завършиха при раве...

Прогноза: Х

Краен победител: Реал Мадрид след продължения и евентуални дузпи

Борусия Дортмунд – Шахтьор Донецк, 21:45 часа


Двубой, който вече доказа, че головете са основната му отличителна черта. Предимството сега е на страната на „Дортмунд” заради двата гола на чужд терен, но германците напоследък не са във формата от есента. Логично е да се очаква, че и сега ще има голове в двете врати – въпросът е кой колко ще вкара.

Парите - основната причина за завръщане на Роналдо в Манчестър Юнайтед

Неразбирателството относно евентуалните промени в договора на Кристияно Роналдо с "Реал Мадрид" приближава португалеца към завръщане в ...

По отношение на съставите и двата тима имат сериозна липса точно в центъра на отбраната си – Мат Хумелс го няма за „канарчетата”, а за украинците ще липсва Дмитрий Чигрински.

В трите досегашни мача украинците имат спечелена само една точка, така че от статистическа гледна точка изглежда, че те нямат много шанс. Факт е обаче, че „Дортмунд” играят доста трудно напоследък и сега ще си проличи дали са готови за големия си мач. Ако Роберт Левандовски успее да поведе германците, може да очакваме голова фиеста. Но успеят ли украинците да удържат поляка, то може и да се стигне до студен душ за „канарчетата”.

Средните ставки на букмейкърите сочат сериозно предимство за „Дортмунд” – 1.64 за тяхна победа срещу 4.33 за равенство и 6.00 за украинците.

Прогноза: 12

Краен победител: Борусия Дортмунд в редовното време

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com