Манчестър Юнайтед си тръгна с равенство и гол на чужд терен от Мадрид

17326

В първи и доста напрегнат мач от осминафиналите на Шампионската лига отборите на "Реал Мадрид" и "Манчестър Юнайтед" завършиха при равен резултат - 1:1, като определено англичаните могат да съжаляват, че не изкопчиха и по-добър резултат, особено предвид броя на чистите положения в мача.

Още самото начало на мача показа, че „Манчестър Юнайтед” е уязвим в защита. Сър Алекс Фъргюсън започна без Неманя Видич и до десетата минута „Реал” спокойно можеше да поведе. Белите направиха една много хубава атака и с бързи подавания разбиха точно центъра на защитата в червено, като ударът на Кедира беше блокиран в последния момент. А само три-четири минути по-късно Фабио Коентрао се освободи добре на линията на голямото наказателно поле и с коварен фалцов удар уцели лявата греда на Де Хеа.

Кристияно Роналдо копнее да накаже Манчестър Юнайтед

След загрявката от вторник основното блюдо на Шампионската лига идва днес – за всички лакомници то обещава много, много, много, м...

Отбраната на „Реал” обаче също не е цвете за мирисане, както стана на въпрос в предварителния анализ на мача и в 20-тата минута този факт се потвърди с пълна сила. Тогава заместникът на Касияс Диего Лопес безумно пропусна една топка и позволи на „червените дяволи” да изпълнят корнер. А при него Дани Уелбек се включи отлично и с глава наказа Лопес, като при гола Серхио Рамос увисна безпомощно – 0:1.


Голът разяри „Реал” и отговорът на белите не закъсня. Той дойде логично чрез Кристияно Роналдо, който имаше шанс да се разпише две-три минути след гола на Уелбек след мощен удар с левия крак, но топката мина край гредата. В 29-тата минута обаче прошка нямаше – центриране отляво на Ди Мария намери точно Роналдо, който демонстрира за пореден път великолепната си игра с глава и направи Де Хеа безпомощен – 1:1. В ситуацията безпомощен беше Евра, който дори не можа да скочи с португалеца.

Ева изравнили обаче белите отново можеха да получат гол при центриране отляво, но Уелбек не можа да засече както трябва топката във вратата на разминалия се Диего Лопес. Веднага след това пък Лопес изби лошо една топка след поредния корнер и Руни стреля от дистанция, но топката отиде в аут.

Женско царство в "Лаком за гол"

Женска доминация – така накратко може да се опише положението в любимата игра на Actualno.com „Лаком за гол” след изи...

Отговорът на „Реал” не закъсня – чудесен дълъг пас на Шаби Алонсо изведе Месут Йозил по десния фланг и халфът стреля от воле, но Де Хеа спаси силния удар.

В самия край на първото полувреме Роналдо за малко да повтори упражнението при гола за „Реал”, но този път срещу него беше Джони Еванс, който успя да му попречи да отправи хубав удар.

Центриранията обаче си се оказаха голям проблем за защитата и на „Реал”, като в началото на второто полувреме на два пъти „Юнайтед” създадоха сериозен смут в наказателното поле на домакините. „Реал” отвърнаха със силен удар на Роналдо с левия крак, но право в ръцете на Де Хеа.

Едно от най-красивите изпълнения в мача дойде в 52-рата минута, когато Ди Мария пое топката на коляно и с левия крак изстреля истински снаряд към Де Хеа, но за малко в аут. А в следващата минута съдията в мача Феликс Брихт направи груба грешка – тогава Евра беше изведен сам срещу Лопес, Рафаел Варан го настигна и задържа, но вместо фаул и червен картон за защитника на „Реал”, Брихт не отсъди нищо.

В 60-тата минута станахме свидетели на нова порция футболна акробатика. Центриране отдясно беше засечено с шпагат с приплъзване от Коентрао, но Де Хеа с крак изби влизащата във вратата топка, след като тялото му вървеше в посока, обратна на движението на топката.

Манчестър Юнайтед сложи ръка върху титлата в Англия

12 точки - толкова е преднината на "Манчестър Юнайтед" пред втория "Манчестър Сити" в битката за титлата в Англия, която вече стана сим...


Десетина минути по-късно „Манчестър Юнайтед” изтърва голям шанс. Шут на Ван Перси беше спасен от Лопес, а топката се отби в горната греда. Мигновено последва и нова ситуация пред холандеца, но ударът му беше избит от защитник в бяло на самата голлиния. Отговорът на "Реал" беше силен шут на Кедира след нова комбинация пред наказателното поле на "червените дяволи", но отново Де Хеа беше на мястото си.

В последните минути от срещата темпото падна доста, като явно и двата отбора не искаха да рискуват повече, което беше разбираемо за "Юнайтед", но поведението на "Реал" беше непростимо, макар че не само те бяха виновни - просто "червените дяволи" ги блокираха много успешно и със здраво тичане затваряха всяко празно пространство пред Де Хеа. Единствената възможност беше пряк свободен удар на Роналдо от 35 метра, който беше изпълнен много коварно и кацна върху горната мрежа пред безпомощния поглед на Де Хеа. А в последната минута много майсторски удар на Ван Перси по диагонала беше спасен майсторски от Диего Лопес.

Така решението на всички въпросителни остава за реванша на "Олд Трафорд", който ще се играе на 5 март.

Играйте във футболната игра на Actualno.com - "Лаком за гол".

Кристияно Роналдо отново е човекът-оркестър за Реал Мадрид

„Реал Мадрид” е жив и няма намерение да се предава. Три дни преди големия сблъсък с „Манчестър Юнайтед” от осми...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com