Сега или никога - най-големият мач в новата история на Тотнъм

4420
Сега или никога - най-големият мач в новата история на Тотнъм

Неделя е време за разпускане и почивка, а един от големите сблъсъци по футболните терени на Европа, с който почивката става по-пълноценна, ще е в Англия – лондонско дерби, което решава квотата на Англия за Шампионската лига догодина.

Тотнъм – Арсенал, 18:00 часа

Реал Мадрид окончателно депресира Барселона

В супер дербито на Испания отборът на "Реал Мадрид" затвърди превъзходството си над "Барселона" и отново доказа, че каталунците са твър...


Със сигурност най-свирепото дерби на Лондон в Премиершип е това между "Тотнъм" и "Арсенал", защото „Милуол” – „Уест Хям” все още е сблъсък номер едно на английската столица. Мачът и сега е с голям заряд – място в четворката и участие в Шампионската лига.

През всичките години, от които Висшата лига съществува в този си форма, „Арсенал” никога не е завършвал в крайното класиране зад „Тотнъм”. Сега, обаче, опасността това да стане е съвсем реална.

В момента „Тотнъм” заема четвърто място в таблицата води с четири точки пред „топчиите” и победа в това дерби почти сигурно ще остави „Арсенал” доста назад в борбата за заветните места.

Арсенал се издъни жестоко и отпадна от ФА Къп

Отборът на "Арсенал" се прости с всякакви надежди да спечели трофей и през тази година, след като в мач от петия кръг на Купата на Футб...

В последно време „шпорите” безспорно са тимът в по-добра форма – те нямат загуба в първенството вече в 11 поредни срещи. Играчът, който влече напред „Тотнъм”, е Гарет Бейл – уелсецът има вече 15 гола в Премиершип през този сезон. При „Арсенал” пък се наблюдава липса на голяма фигура и именно това пречи на „топчиите” да направят по-убедителна серия от резултати в големите сблъсъци – с отборите от първата седмица в Англия.

От историческа гледна точка това лондонско дерби се доминира от „Арсенал”. Интересен факт е, че „топчиите” взеха последните две дербита с идентичен разгромен резултат – 5:2.

По отношение на съставите „Тотнъм” има по-големи проблеми – няма ги Клинт Демпси и Юнес Кабул, ще липсва и дефанзивният халф Сандро. „Арсенал” пък е без титулярните си бекове -  Бакари Саня и Киърън Гибс, под съмнение за срещата е и Абу Диаби.

Средните ставки на букмейкъритедават леко предимство за „Тотнъм” – 2.35 за тяхна победа при 3.66 за равенство и 3.33 за победа на „Арсенал”.

Байерн показа колко далеч от истината е Арсенал

В първи мач от осминафиналите на Шампионската лига отборът на "Байерн Мюнхен" показа защо е сочен за основен фаворит в турнира и успя д...

Прогноза: 1

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com