Шефът на Съдийската комисия е готов да дава оставка

4822
Шефът на Съдийската комисия е готов да дава оставка

Съдиите в А група, а и в българското първенство като цяло, винаги са били на мушка. В последно време обаче натискът срещу тях заради поредица от грешни решения вече става много голям и БФС официално предупреди Съдийската комисия да вземе мерки, иначе ще има промени.

Последната капка преля чашата в мача между "Ботев Враца" и ЦСКА. В този мач, в две идентични ситуации, реферът Александър Костадинов взе различни решения. Друга скорошна фрапантна грешка пък стана на срещата "Черно море" - "Левски", а преди това имаше много спорове за отменен гол на "Литекс" при гостуването на "Левски" в първия четвъртфинал от турнира за Купата на България. Също фрапираща дузпа беше дадена и за "Локомотив София" срещу ЦСКА в мач-реванш от четвъртфиналите за Купата на България, като нарушението беше извън наказателното поле, а този гол коства отпадането на ЦСКА.

"Имах разговор с Борислав Михайлов и му декларирах моето желание, че за да се излезе по някакъв начин от тази криза, аз бих освободил своя пост. Вие знаете неговото решение", разкри председателят на Съдийската комисия към БФС Никола Джугански, предаде БГНЕС.

Джугански обяви, че още по време на срещата между ЦСКА и "Локомотив София", в която реферът Калин Людмилов допусна груба грешка, е заявил готовност да освободи своя пост. "Вярно е, че още по време на мача на "Българска армия" имах разговор с Борислав Михайлов и му декларирах моето желание, че за да се излезе по някакъв начин от тази криза, аз бих освободил своя пост. Вие знаете неговото решение, което беше публикувано в сайта на БФС. Ще изпълнявам задълженията на председател, докато прецени господин Михайлов", каза днес шефът на съдиите.

"Събираме съдиите в понеделник, мисля да си поговорим доста сериозно с тях. Рецептата едва ли мога да я кажа в момента, наистина се събраха много фрапантни и непредизвикани грешки, което за мен е много неприятно и нелогично. Единственото хубаво, ако може да се каже, е, че в тия грешки няма тенденция да бъдат в полза само на един отбор. Това показва, че съдиите грешат може би от недостатъчна подготовка и недостатъчна концентрация и мобилизация", обясни Джугански.

"Притесняват ни всички грешки, не само тези, които оказаха влияние върху крайните резултати. Едва ли може да излезем с магическа пръчка и да кажем, че от утре съдиите ще свирят по-добре. Все пак се надявам, че в един откровен разговор с тях ще намерим правилната формула за излизане от това състояние във всеки кръг да има такива грешки", допълни той.

По отношение на наказанието на Калин Людмилов и неговия асистент от двубоя между ЦСКА и "Локомотив София", Джугански поясни: "Неопределено време означава точно това - неопределено време. Комисията ще прецени кога да пусне тези съдии в игра. Става въпрос за няколко кръга". Председателят на Съдийската комисия отказа да коментира срещата между "Ботев Враца" и ЦСКА, тъй като все още не е гледал запис от нея.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com