Войниците на кралица Елизабет II пипнаха краста

23042
Войниците на кралица Елизабет II пипнаха краста

Голям срам налегна един от полковете на Нейно величество кралица Елизабет II. Оказа, че повече от 100 войници от Колдстримския полк, които бдят за спокойствието на кралицата на Великобритания, са се разболели от краста, съобщава в. "Дейли мейл". Според източници от Лондон юнаците с калпаци от меча кожа  са се натресли на напастта по време на учение в Германия, предаде БГНЕС.

От Бъкингамския дворец се опитват да успокоят обществото и твърдят, че никой от краставите гвардейци не е бил в контакт нито с членове на кралското семейство, нито с цивилни лица. Не става ясно дали казармата "Виктория", където се помещава елитната част и която се намира на няколкостотин метра от Уиндзорския дворец, е поставена под карантина. Министерството на отбраната проверява всяка стъпка на колдстриймските гвардейци през седмиците, преди подмолната и много заразна болест да атакува елитната част. Междувременно спалното бельо и дрехите на бойците били подменени, а всички в казармата усилено се мажели с крем против напастта.

Крастата обикновено е резултат от пребиваване в места с липса на елементарни хигиенни условия.

"В момента момчетата се мажат с крем против краста като за последно - не само 120-те, които вече са потвърдени като заразени, но и други. Засегнати са над 500 души", цитира "Дейли мейл" пожелал анонимност гвардеец. И добавил: "От другите полкове ни скъсват от майтап".

Крастата е била честа гостенка сред бойците до времето на Първата световна война, но от тогава случаите драстично намаляват заради подобряването на хигиенните условия в казармите. За последен път в по-ново време крастата е атакувала тежко британски бойци по време на Корейската война (1950-53 г.).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com