Ще си върне ли Барселона самоуважението?

14452
Ще си върне ли Барселона самоуважението?

Отново е събота и идва футболното предястия, обещаващо гол след гол. Затова е време за почивка и забавление. Започваме с Примера Дивизион.

Барселона – Севиля, 23:00 часа

Меси вкара №300 и 301 за Барса

Благодарение на попаденията на аржентинеца Барса успя да обърне резултата срещу скромния тим на „Гранада“. Домакините повед...


След неочаквания крах през седмицата срещу „Милан” и угрозата от отпадане още на осминафинал в Шампионската лига, „Барселона” ще трябва да възстановява самочувствието си в домакинството на „Севиля”.

В мача срещу росонерите нагледно беше показано как магьосникът Лео Меси може да бъде спрян – с плътна персонална защита и подсигуряване от съотборник. Но в Испания такъв стил реално не практикува нито един отбор и предпочитаната зонова игра отдавна не е проблем за Меси и компания.

Както читателите на Actualno.com добре знаят от редовните ни футболни обзори „Барселона” отдавна изгради толкова убедителна игра в Примера, че спокойно може да се счита за сигурен шампион на Испания. Каталунците имат едва една загуба от 24 мача в испанското първенство през този сезон и тя не е като домакин. „Севиля” пък е едва на десета позиция, с двойно по-малко точки от Барса и с повече загуби, отколкото победи.

Напоследък обаче каталунците играят по-несигурно и явно формата им леко поспадна. Затова е интересно да се види дали сега няма да запишат по-убедителен резултат – всички предпоставки са налице. Барса е уязвена от резултата в Милано, сега е домакин, няма сериозни липси в състава и играе срещу съперник, чиито най-добри дни са някъде далеч назад.

Колко по-силна е Барселона от Милан?

Шоуто трябва да продължи – тази вечна песен на великите „Куин” приляга напълно на очакваното тази вечер зрелище в най...

В преките двубои между двата отбора „Барселона” има категорично предимство, а в последните седем мача „Севиля” имат само една победа – с 3:1 през 2010 година като домакин.

По отношение на съставите за каталунците бекът Андриано Кореа. Очаква се Давид Вия да е в групата за мача, след като страдаше от бъбречна криза, а Шави Ернандес се върна в игра още в мача с „Милан”. Хубава новина е и разрешението на лекарите за Ерик Абидал да се върне към активни тренировки, след като френският защитник беше аут от игра в продължение на година заради тумор в черния дроб. Абидал обаче едва ли ще се появи още този уикенд.

За „Севиля” липсват защитника Емир Спахич, който е наказан, халфовете Диего Пероти, Пьотър Троховски и Браян Рабело. Под въпрос е вратарят Андрес Палоп.

Средните ставки на букмейкърите са с много в полза на Барса – 1.22 за тяхна победа, при 8.03 за равен и 17.15 за победа на „Севиля”. Тук може с голяма доза сигурност да се прогнозира, че мачът ще е над 2.5 гола, дори над 3.5 гола.

Прогноза: 1

Милан изнесе тактическа лекция по футбол на Барселона

В първи осминафинален мач от Шампионската лига отборът на "Милан" показа защо е считан за европейската марка на Италия и наказа много л...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com