Състезание в Банкок през 2015 г.

8076
Състезание в Банкок през 2015 г.

От 2015 г. керванът ще стъпи и в Тайланд. Надпреварата в Банкок ще последва примера на тази в Сингапур и ще се превърне във второто нощно състезание, съобщава gpupdate.net.

Канокпханд Чулакасем, шефът на мотоспортната федерация на Тайланд, обяви през октомври, че „работи в тясно сътрудничество” с водещи Ф1 фигури, за да изберат локация за състезанието. Според Wall Street Journal, Бърни Екълстоун вече има избрано място. „Те казват (че ще се проведе) 2014, а аз казвам 2015 г. Сериозно е и е добро.”

ФИА удря „спирачка” на промените

ФИА удари спирачка по отношение аеродинамичните промени по болидите за 2014 г., опасявайки се, че новото поколение болиди ще станат пре...

Изчислява се, че 60% от годишната вноска ще се покрива от правителството на Тойланд, когато надпреварата влезе в календара. По-голямата част от оставащите разходи се очаква да си поделят бирената компания Singha и даващата крила Red Bull.

Според споразумението „Конкорд”, броят състезания на година е 20. С присъединяващи се три нови дестинации (Ню Джърси, Русия и Банкок), някои от настоящите писти ще изхвърчат от календара в близко бъдеще.

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com