US Open: Надал впечатлява, Нишикори, Гулбис и Вердаско стегнаха куфарите

5205
US Open: Надал впечатлява, Нишикори, Гулбис и Вердаско стегнаха куфарите

Последният турнир от Големия шлем за годината вече започна, а първите ден на Откритото първенство на САЩ донесе доста изненади, предимно в мъжката схема на турнира.

Мъже

Рафаел Надал спечели пета Мастърс титла за сезона

Каквото и да се каже за днешния успех на Рафаел Надал на финала в Синсинати, ще бъде малко – Надал изравни рекорда на Новак Джоко...

Централно събитие за деня бяха мачовете на световния номер 2 Рафаел Надал и петкратният шампион в Ню Йорк Роджър Федерер. За съжаление дъжд отложи мача на Федерер, който ще се играе днес, докато Надал с лекота и със стил се справи с представителя на домакините Райън Харисън - 6:4, 6:2, 6:2. Мачът ще се запомни с невероятно върнатия с контрасмач от Рафа смач на Харисън при 30:30 в първия гейм на първия сет, след който се стигна до точка за пробив и Харисън още в този момент се предаде.

Голямата изненада за деня при мъжете беше отпадането на 11-ия в схемата Кей Нишикори, който загуби с разгромното 4:6, 4:6, 2:6 от Даниел Еванс от Великобритания. Другите "по-големи риби", които бяха изхвърлени от турнира, са Ернест Гулбис и Фернандо Вердаско. И двамата загубиха в петсетови мачове, съответно от Андрес Хайдер-Мауер и Иван Додиг. Особено Гулбис показа за пореден път несериозния си характер, след като в четвъртия сет водеше с пробив, но допусна да се стигне до тайбрек, загуби и оттам насетне загуби и желанието си за игра.

Междувременно Джеймс Блейк обяви официално, че тазгодишното издание на US Open е последният турнир в професионалната му кариера. Блейк достигна до номер 4 в света през 2006 година, след като преживя ужасяваща травма - счупване на врата при тренировка за Мастърса в Рим. Американецът е истински пример за спортсмен, а атрактивният му стил му спечели много фенове в цял свят.

Днес, не по-рано от 19:30 - 20:00 часа започва мачът на Григор Димитров срещу Жоао Соуса.

US Open: Григор пак e при Джокович, Квитова е най-близо до Пиронкова

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров ще започне участието си на US Open срещу португалеца Жоао Соуса, отреди тегленият днес жре...

Жени

При дамите Винъс Уилямс започна отлично турнира с успех с 6:1, 6:2 на полуфиналистката от "Уимбълдън" Кирстен Флипкенс. Мачът обаче не беше чак толкова лек, колкото подсказва резултата - във втория сет Винъс трябваше да воюва за преднината си, след като Флипкенс за малко не обърна от 0:2 гейма до 3:2 - петият гейм продължи 12 минути, като имаше спиращи дъха разигравания, включително върнати прострелни волета на Винъс от белгийката, но американката удържа и не позволи пробив, а Флипкенс рухна след пропуснатата възможност. В следващия кръг Винъс излиза срещу Дзе Джън от Китай. Напред продължава и номер 3 в схемата Агниешка Радванска след същия резултат като в мача на Винъс.

Иначе мачът на Цвети Пиронкова срещу Алисън Риск също е днес и ще започне между 23:00 - 0:30 часа българско време.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com