Всички английски отбори продължават в Лига Европа

9770
Всички английски отбори продължават в Лига Европа

„Ливърпул”, „Стяуа”, „Щутгарт”, „Базел” и „Тотнъм” – това са имената на последните пет отбора, които се класират за елиминационната фаза в турнира Лига Европа.

Червените от „Анфийлд” успяха да избегнат съдбата на „Челси” и запазиха мястото си в Европа след победа като гост над „Удинезе” с 1:0. Единственият гол в мача вкара Джордан Хендерсън още през първото полувреме, а италианците завършиха мача с десет души след червен картон на Паскуале. Определено фактът, че „Удинезе” нямаше шанс да се класира напред повлия на мача и в крайна сметка английският тим премина напред. Ако обаче червените не бяха спечелили, тяхното място щеше да се заеме от „Иъбг Бойс”. Швейцарците също спечелиха мача си – с 3:1 срещу „Анжи” и така три отбора в група А завършиха с равни точки – по 10, но „Иънг Бойс” губи в преките показатели при мачовете между трите отбора.

В група Е „Стяуа” и „Щутгарт” минават напред, но това стана след голяма драма. Германският тим изненадващо загуби домакинството си на „Мьолде” с 0:1 и ако „Копенхаген” бяха спечелили домакинството си на румънския клуб, то датчаните минаваха заедно със „Стяуа”. „Копенхаген” обаче го добута само до 1:1, като изравнителният гол падна в 87-та минута и накрая датчаните хвърлиха всичко в атака, но не стигнаха до така жадувания втори гол.

В група G дори времето се намеси при определянето на втория отбор, който продължава напред. Мачът между „Спортинг Лисабон” и „Видеотон” не се игра заради свиреп дъжд, като УЕФА дори обмисляше да спре срещата между „Генк” и „Базел”, за да може двете срещи да се проведат едновременно днес вечерта (7 декември). В крайна сметка обаче този двубой се състоя, като швейцарците измъкнаха 0:0 от „Генк” и са сигурен втори отбор – с 3 точки преднина пред „Видеотон” и с по-добри показатели в директните двубои.

В последната група, в която имаше интрига – група J, „Тотнъм” спечели с 3:1 срещу „Панатинайкос” и стана последният отбор, осигурил си участие в елиминациите на турнира. До 76-тата минута обаче резултатът беше равен, като гърците успяха да изравнят за 1:1 и имаха добри възможности да поведат – победа за Пао означаваше, че те са напред. В 76-тата минута обаче Клинт Демпси отряза всякакви надежди на „Панатинайкос” за успех с малко късметлийски гол, при който топката удари горната греда и рикушира в гърба на вратаря, за да влезе в мрежата. Няколко минути по-късно Дефо подпечата успеха на англичаните.

Автор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com