Зовът на европейските клубни турнири ехти - кой ще се отзове

5567
Зовът на европейските клубни турнири ехти - кой ще се отзове

Христос Воскресе, а какво по-хубаво от една спокойно прекарана със семейството  неделя и ... малко футбол, разбира се. Защото не бива да се седи само пред трапезата, вредно е за здравето – а радостната тръпка от победата на любимия отбор винаги носи повече здраве. И така – какво предлага Цар Футбол в празничния ден.

Ливърпул – Евертън, 15:30 часа


Пет точки разлика, три мача до края. Това е уравнението, което „Ливърпул” трябва да реши, ако иска да стигне до Европа. Най-важната неизвестна в него обаче е градският съперник „Евертън”, който е именно отборът на пет точки пред „Ливърпул” и заемащ последното място в квотата на Англия за европейските клубни турнири.

В исторически план „Ливърпул” има огромно превъзходство пред „Евертън” в градското дерби – в 218 мача 85 от победите за червените, а 66 – за сините от града на Бийтълс, при също 66 равенства. Всъщност често-често се стига до серия от градски дербита, в които „Евертън” няма победа – последните пет мача между двата отбора са такива – 3 победи за „Ливърпул” и 2 равенства.

Винаги в сянката на „Ливърпул” – сега обаче „Евертън” има шанс да направи запомнящ се сезон, в който хем да отиде в Европа, хем да е за сметка на градския съперник. Защото „Ливърпул” е лишен от най-силното си оръжие в атака – играч номер две на Премиершип през този сезон Луис Суарес. Уругваецът изтърпява наказание от 10 мача след като ухапа защитника на „Челси” Бранислав Иванович, а този е едва вторият. Все пак „Ливърпул” показа, че може да играе и без Суарес след като успя да вкара цели шест гола на „Нюкасъл” в предния кръг. Разбира се, това винаги може да се тълкува и като изразходване на мунициите – ще си проличи обаче след срещата с „Евертън”.

При сините проблеми със състава няма, освен липсата на ветерана Фил Невил, а Маруан Фелайни изглежда като най-голямата опасност за Рейна. Освен вечния Стивън Джерард, Даниел Стъридж е другата голяма опасност за синята част на град Ливърпул.

Фортуна се усмихна на Ангел Ангелов - четвъртият победител в "Гол за гол"

Дори на големите звезди им трябва малко късмет. А в „Гол за гол” той е особено необходим, когато трябва да се прогнозират м...

Средните ставки на букмейкърите дават леко предимство на „Ливърпул” – 1.90, срещу 4.33 за победа на „Евертън” и 3.75 за равенство.

Прогноза: 21

Манчестър Юнайтед – Челси, 18:00 часа


Червените дяволи вече са шампион на Англия, при това от две седмици насам и на практика не играят за нищо до края на сезона, докато за „Челси” сега е разгарът на сезона. Сините от Лондон водят тежка битка за влизане в Шампионската лига, а освен това им предстои и участие на финала на Лига Европа.

ЦСКА е опрян до стената

Вечерта преди Великден обещава истинско чудо – футболно чудо. Защото предстоят три големи сблъсъка, които ще решават футболното б...

За „Челси” предстоящите три дни са много важни – след гостуването на „Олд Трафорд” предстои домакинство на „Тотнъм”. Евентуални 4 точки от тези два мача ще са най-вероятно достатъчни за място в Шампионската лига за сините догодина.

През този сезон „Манчестър Юнайтед” и „Челси” изиграха вече четири мача, в които си вкараха общо 19 гола – почти по пет на мач. Особено паметен беше сблъсъкът за Купата на лигата, който „Челси” спечели с 5:4 след продължения, като в редовното време резултатът беше 3:3. Всъщност досега „Челси” спечели един мач срещу „Юнайтед” – реваншът от четвъртфиналите за ФА Къп с 1:0, „Юнайтед” взе гостуването за първенство на „Стамфорд Бридж” с 3:2 след скандално съдийство, двама изгонени от сините, като картонът на Торес беше крайно несправедлив и победен гол от засада на Хавиер Ернандес. Първият мач за ФА Къп завърши 2:2, а срещата за Купата на лигата влиза в статистиката също като равенство.

По отношение на съставите „червените дяволи” имат повече проблеми – Дани Уелбек, Ашли Йънг и Дарън Флетчер. При „Челси” сериозна липса няма.

Като цяло „Юнайтед” има предимство в сблъсъка, но откакто Роман Абрамович пое „Челси” нещата са доста поизравнени – 12 победи за сините, 10 за „червените дяволи” и 10 равенства във всички турнири. Въпросът е сега каква ще е мотивацията на „Манчестър Юнайтед” – срещу „Арсенал” тя беше на висота, едва ли и сега ще е по-различно.

Средните ставки на букмейкърите дават малко предимство на домакините – 2.15 за тяхна победа при 3.50 за победа на „Челси” и 3.60 за равенство.

Робин Ван Перси не позволи на Арсенал да диша спокойно за топ 4 в Англия

Равенство 1:1 - така завърши голямото дерби на поредния кръг в Премиершип между "Арсенал" и шампионите от "Манчестър Юнайтед", които иг...

Прогноза: Х1

Наполи – Интер, 21:45 часа


Борбата за място в евротурнирите се вихри с пълна сила и в Италия. Не са изключение от нея и отборите на „Наполи” и „Интер” – „Наполи” се стреми към второто място в Серия А, което гарантира директен излаз в Шампионската лига, а „Интер” отчаяно се бори да хване последния влак за Лига Европа.

До края на първенството в Италия остават четири кръга и ако сега „Наполи” победи, то на практика взема второто място – защото за три кръга „Милан” няма как да стопи 7 точки разлика, освен ако не стане някое пълно чудо.

Челси срещу Бенфика - финалът в Лига Европа

Отборите на "Челси" и "Бенфика" ще определят новия носител на трофея от Лига Европа на 15 май на "Амстердам Арена", след като вчера сп...

При „Интер” нещата са по-сложни – в момента „Рома” води с 2 точки на нерадзурите за място в Лига Европа, но освен с римските вълци „Интер” трябва да се съобразява още с „Удинезе” и „Лацио” – отбори, които също са на по една точка разстояние пред и зад миланския гранд и също имат шанс за европейските клубни турнири.

Ситуацията за „Интер” е по-сложна и от кадрова гледна точка. Множеството тежки контузии на важни играчи буквално съсипаха футболната пролет на нерадзурите. Извън състава са имена като капитанът Хавиер Санети, който скъса ахилесово сухожилие, Валтер Самуел, Валтер Гаргано, Юто Нагатомо, Родриго Паласио, Деян Станкович и Диего Милито. Под въпрос са Антонио Касано, Естебан Камбиасо и Фреди Гуарин. При „Наполи” единствено Уго Кампаняро е под въпрос, Ринаудо отдавна е аут.

От осем гостувания в Неапол насам „Интер” не познава успеха. При всички липси в състава сега е трудно да се повярва, че точно в момента нерадзурите ще прекъснат тази серия.

Букмейкърите са категорични – 1.44 за победа на „Наполи”, 4.20 за равенство и 7.50 за победа на „Интер”.

Прогноза: 1

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com