Григор Димитров: Федерер е най-великият

35894
Григор Димитров: Федерер е най-великият
Снимка: БГНЕС

Истински щастлив съм и много развълнуван преди мача с Роджър Федерер. Това заяви най-добрият ни тенисист при мъжете Григор Димитров пред сайта на ATP.

Както е добре известно, Димитров ще се изправи днес срещу бившия номер едно в четвъртфинал на турнира в Базел от 21:00 часа българско време.

Мечтата е факт - Григор Димитров срещу Роджър Федерер

Не са много моментите в професионалния спорт, когато един обещаващ млад играч успява да се срещне с идола си на спортната арена. Дълго ...

Димитров сподели, че се чувства страхотно и че е въпреки вълнението е наясно, че трябва да запази спокойствие и да се отнесе към срещата с идола си като обикновен мач. „Ще се опитам да играя своята си игра и излизайки на корта да покажа най-доброто от себе си”, каза той. Димитров добави, че няма какво да губи,

Най-накрая всички хора, които правиха тези сравнения между нас, ще ни видят един срещу друг на корта. Първата среща с Федерер е винаги специална, особено за мен, тъй като той беше един от моите идоли, когато бях малък и с дълги години съм мечтал за тази възможност. Той е най-великият и е дал толкова много на тениса. Надявам се, че това няма да бъде последният път, в който ще се изправя срещу него", коментира Григор Димитров. Той припомни и че е тренирал неведнъж с Федерер, гледал е доста негови мачове и сега ще може да опита от вкуса на състезанието точно срещу гениалния швейцарец.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com