Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гришо в половината на Джокович в Рим, ето кога може да се срещнат

07 май 2024, 16:32 часа • 3321 прочитания

Първата ракета на България Григор Димитров попадна в половината на световния номер 1 Новак Джокович за предстоящия турнир от сериите Мастърс в Рим. Това стана ясно след тегления за надпреварата жребий. Мастърсът в италианската столица вече започна, като се играят квалификациите. Същинската част от турнира стартира утре.

Гришо започва срещу японец или австриец

Григор Димитров е поставен под номер 8 в основната схема на турнира. Това стана факт, след като вторият и третият в света – Яник Синер и Карлос Алкарас, се отказаха от участие в надпреварата. Заради високия си ранкинг Гришо ще стартира Мастърса в Рим от втория кръг. Там той ще се изправи срещу победителя от двойката Йошихито НишиокаСебастиан Офнер, които играят утре.

Новак Джокович Григор Димитров

ОЩЕ: Преди година: Как Григор взе 12 поредни точки и сет на Джокович в Рим (ВИДЕО)

Потенциалните съперници на Григор Димитров

Ако се класира за третия кръг, Димитров ще срещне Лоренцо Музети, Кристофър Юбанкс или квалификант. Най-силният потенциален съперник на българина на 1/8-финалите е Тейлър Фриц. Александър Зверев пък е най-сериозния тенисист, който Гришо може да срещне на 1/4-финалите. Българинът може да си осигури и мач с Новак Джокович, но той ще бъде при евентуално класиране на двамата на полуфинал на Мастърс-а.

ОЩЕ: ВИДЕО: 50 непредизвикани грешки изядоха главата на Гришо на последния Ролан Гарос.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес