Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Преди година: Как Григор взе 12 поредни точки и сет на Джокович в Рим (ВИДЕО)

07 май 2024, 16:21 часа • 1636 прочитания

След броени дни най-добрият ни тенисист Григор Димитров започва участието си на турнира от сериите Мастърс 1000 в Рим. Българинът се озова в половината на световния номер 1 Новак Джокович, а двамата се срещнаха в миналогодишната надпревара, когато Ноле успя да измъкне победата в три сета.

Как Григор Димитров се опълчи на Джокович в Рим

През 2023-а Григор бе по-ниско ранкиран в световната класация на ATP, а жребият го изправи срещу Джокович още в третия кръг. Тогава българинът показа добра игра, особено във втория сет, който успя и да спечели с 6:4 гейма след 12 поредни точки в края на частта. Именно това даде надежди и за пълен обрат на Гришо.

ОЩЕ: ВИДЕО: 50 непредизвикани грешки изядоха главата на Гришо на последния Ролан Гарос

Новак Джокович Рим

Ноле отказа Гришо в третия сет

В третия сет обаче Джокович успя да възстанови играта си и да вземе сета с категоричното 6:1. Битката между тях продължи 2 часа и 20 минути. Впоследствие 6-кратният шампион в Рим отпадна на 1/4-финалната фаза, където бе детрониран от Холгер Руне. Датчанинът стигна до финала, където отстъпи на Даниил Медведев.

През тази година Григор може да срещне Джокович най-рано на 1/2-финалната фаза. Това се дължи на високия ранкинг на българина, който се намира в топ 10 на световния тенис. Можете да си припомните две забележителни отигравания на Гришо срещу Джокович от Рим 2023 във видеото по-долу:

ОЩЕ: Пред нищожна публика: Как Григор изпусна голям пробив на Ролан Гарос (ВИДЕО)

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес