Протести в страната. Няма сериозни блокади на пътища

4808
Протести в страната. Няма сериозни блокади на пътища
Снимка: Анжелина Велчева

Екипът на Actualno.com обобщи за вас информацията към 12:30 ч.

Стотици хора се събраха в Свиленград. Те изчакаха шествието, което по-рано тръгна от Хасково, но се забави, тъй като полицията ги върна от магистралата и ги пренасочи по стария път. Заедно с протестиращите от цялата област свиленградчани смятат да се отправят към граничния пункт „Капитан Петко Войвода”, съобщиха от Нова тв.

Протестът в Благоевград със странен ход – малко хора излязоха днес, а не както казаха - "утре"*

Изненадващо за всички, протестът "Против системата" в Благоевград, който трябваше да се проведе утре, започна днес. За това коментираха...

Към София са се насочили с автошествие протестиращи от Пазарджик. Очаква се до площад "Батенберг" да сеопитат да стигнат и хора от Перник, Враца и Пловдив. Освен това следобед се очаква паралелно с протеста на майките на деца с увреждания да се проведат още два с искане за оставката на правителството и един за свобода на вероизповеданието.

В Пловдив протестът на гражданите е минал без блокади на основни пътища. Автошествие е обиколило основни булеварди в града. Към недоволните в града са се присъединили протестиращи от Пазарджик и Стара Загора - по информация на БНТ.

Протест с автошествие и в Бургас. Стотици автомобили са се събрали и ще се насочат към автомагистрала „Тракия”. По този начин те ще изкажат недоволството си срещу високите цени на горивата и данъчната политика. Те искат и оставка на правителството. В следващите часове се очаква затруднено движение от Бургас в посока Ветрен, където е началото на магистрала „Тракия”.

Масов протест и блокада на път в Разлог. Освен че споделят общото недоволство, местните хора се вдигнаха и заради високата цена на водата в региона. Движението на главния път между Разлог и Банско е затворено. Има напрежение между протестиращи и полицаи.

Протестът в Благоевград преминава мирно, но по нов маршрут. До главен път Е-79 протестиращите ги очакваше жандармерия и международният път не беше блокиран. Засилено полицейско присъствие има в целия град на всички възлови места.

Протестиращи от Пазарджик пътуват към София

Протестиращи от Пазарджик и Пловдив пътуват към столицата, за да се включат в протест срещу високите цени на горивата и социалната несп...

След кратко автошествие из улиците на Монтана жителите блокираха една от бензиностанциите в града и ще се насочат към главен път Е-79, където не се очаква да блокират движението. След това жителите на Берковица, Вършец и Монтана се очаква да блокират прохода „Петрохан”.

В Ямбол протестите са два. Първият е с искане за смяна на системата. Около 100 коли и камиони се насочиха към граничния пункт Лесово, като в този момент блокират движението по международния път. Вторият протест е срещу високите цени на горивата и в подкрепа на майките на деца увреждания. Те планират да блокират магистрала Тракия, съобщава БНТ.

В Русе протестиращите се обявиха против системното замърсяване на въздуха, повишаването на данъците, поскъпването на гражданската отговорност и увеличението на цените на храните. Недоволните се заканиха, че ако не бъдат чути, следващата неделя ще затворят пътя Русе-София.

В Силистра автомобилното шествие е под надслов „За едно по-добро бъдеще на България". Според недоволните у политиците липсва воля за решаване на проблемите на обществото: престъпността, бедността и демографският срив. Утре те ще връчат на областния управител на Силистра декларация с мотивите си за протеста и искания към управляващите.

За сигурността в днешния ден се грижат общо 2000 полицаи в цялата страна. В столицата те ще са 1000. От МВР не могат да дадат точна статистика колко точно са протестите в национален мащаб, тъй като имало и такива, които се организират през социалните мрежи без знанието на полицията и общинските власти.

Протестите в Сливен не стихват

През цялата седмица в Сливен протестите не стихнаха. Те се провеждаха всеки ден, съпроводени с автошествия и голямо хоро на ц...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

От днес започва изплащането на великденските добавки

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Градската природа във фокуса на арт конкурс

Българските деца са първи в Европа по консумация на алкохол, цигари и канабис

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com