Визите за САЩ няма да отпаднат през 2019

6694
Визите за САЩ няма да отпаднат през 2019
Снимка: http://bulgarian.bulgaria.usembassy.gov

Няма вероятност визовия режим на българите за САЩ да отпадне в краткосрочен план. Това няма да стане през 2019 г., защото изисква промяна на закона от конгреса, а през януари демократите ще добият контрол в Камарата на представителите.” Това каза във Велико Търново американският посланик у нас Ерик Рубин. Той обясни обаче, че страната му прави всичко да улесни получаването на визи, пише в днешния си брой Монитор. 

„Повечето от визите, които издаваме са за десет години, а процесът по подновяване на вече изтеклите става по пощата. Ние одобряваме почти 90% от всички апликации и почти 100% от визите, необходими за академичен обмен”, каза още посланикът. Той коментира още, че диверсификацията на енегрийните източници е много важна за националната и енергийната сигурност на България. според него най-важната стъпка, която трябва да се реализира тази година е интерконектора Гърция – България, което ще донесе газ от Азърбайджан до българския пазар. Посланик Рубин коментира и конфликта между Русия и Украйна. Той призова Русия незабавно да спре провокациите и да освободи пленените в Азовско море украински моряци, както и да спазва споразумението между двете страни от 2003 г., което позволява на украинските кораби да прeминават свободно в транзитни води.

560 долара седмично изкарват наши студенти от бригада в Аляска

Между 10 и 14 долара средно на ден изкарват студенти на бригада в Аляска, докато тези в по-непопулярните райони като Охайо – 9 до...

Във Велико Търново посланик Ерик Рубин се срещна и разговаря с кмета Даниел Панов за възможностите за американски инвестиции в областта на бизнеса, туризма, хотелиерството, земеделието, медицината и технологиите. След това дипломатът изнесе лекция пред студенти от местния университет и разговаря с ректора му проф. Христо Бонджолов за развитие на академичния обмен.

Освен Велико Търново, посланик Рубин посети и Севлиево, където беше запознат с американските инвестиции в региона. Той изрази желание да съдейства за повишаване на езиковата подготовка на работещите в американските предприятия в града. Освен това беше обсъдена и възможността за американско финансиране на разкопките на крепостта Хоталич.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

„Български пощи“ отново приемат пратки за Израел

На места има добри условия за туризъм в планините

Какви са щетите от градушката в Садово и Първомай

Българчетата първи в Европа по пушене и пиене, е-цигарите са все по-популярни

BILLA и децата на България: Много истории, едно списание

Служители на BILLA събраха над 4000 лв. в благотворителен великденски базар

От днес започва изплащането на великденските добавки

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com