Три места в България, които да (пре)открием през есента

4717
Три места в България, които да (пре)открием през есента
Снимка: iStock/Guliver

Вече официално изпратихме лятото и помахахме на есента за добре дошла. Дните ще станат по-къси, утрините и вечерите - по-студени, а листата ще добият златни багри и ще са част от неповторимата есенна палитра. Този сезон има своите почитатели, особено сред хората, които обичат да са сгушени и да четат книга докато навън вали дъжд. Есента, обаче е и чудесно време за пътуване и посещение на различни градове, които изглеждат красиво и страхотно именно тогава. Разбира се, те са привлекателни във всеки един сезон, но именно през есенните дни можем да открием в пълна степен техния чар. Нека видим кои са те: 

Велико Търново

Мерки за сигурност за честванията в Търново: Следвайте съветите на НСО (ВИДЕО)

НСО въвежда сериозни мерки за сигурност във Велико Търново за честванията на 112 години от обявяването на Независимостта на България на...

Бихте казали, че старопрестолния град е прекрасна дестинация през всяко време на годината и най-вероятно ще сте прави. Ние обаче намираме в него един страхотен чар именно през есента. Все още не е застудяло напълно и има събития на открито, а от друга страна студентите вече са се върнали и нощните заведения отново се изпълват с живот. Потоците от туристи вече са намалели и спокойно можем да се насладим на Царевец, Асеновата махала, Самоводската чаршия и страхотния музеи на Велико Търново. А в малките улички ни чакат много приятни ресторантчета и кръчмички с вкусни гозби, които да ни стоплят ако сме избрали по-студен ден за разходка. 

Пловдив

Сърдечен поздрав към всички под тепетата! Тук отново ще се намерят хора, които да оспорят думите ни, но намираме Пловдив за най-очарователен именно през есента. Сезонът на културните събития е започнал отново с пълна сила и освен на красотите на стария град, можем да се насладим на страшно голямо разнообразие от изложби, музикални събития и още много други. Есенните гледки в града също не са за подценяване, а и винаги можем да се скрием в "Капана" когато си пожелаем. Навалицата определено ще е по-малка, а обстановката - все така уютна. 

Трявна

630 жители на с. Росен с протестна подписка заради воден режим

Жителите на село Ресен, което е най-голямото в община Велико Търново, изпратиха протестна подписка до Министерството на регионалното ра...

Много хора биха съчетали Трявна с Велико Търново, но ние по-скоро бихме комбинирали Трявна и Дряново, ако трябва да правим някакво съчетание в този край на България. Трявна си остава един прекрасен и спретнат български град с много красива стара част. Със сигурност е място, на което сте били, но то е и такова, на което си струва да се върнете. Задължителните дестинации са фантастичната дърворезба, стария мост и старото училище и опитването на вишнева бира, както и чудесния есенен пейзаж в Балкана ще ви накарат да се влюбите в това място. 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Най-добрите летища в света: Класация

Заради свръхтуризма: Европейска столица забранява строителството на нови хотели

Скок на международните пътувания: Кои бяха най-натоварените летища през 2023 година?

Хотелът, който плаща на гостите, ако вали по време на почивката им

Туристически влак в наша съседка ще обикаля културните забележителности в страната

Местните жители на емблематични острови: Свръхтуризмът ни убива

Защо богатите вече получават по няколко паспорта?

Круизна компания отменя над дузина пътувания през 2025 година

Къде откриха най-високия висящ пешеходен мост в Европа?

Да обиколиш целия свят за малко пари: Данаил Алеков ни разкрива тайната (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия