5G и индустрията на знанието

1431
5G и индустрията на знанието
Снимка: iStock/Guliver

Масовото навлизане на мрежите от пето поколение, които с Виваком вече са факт в над 200 български населени места и курорта, създава бъдещето на заетостта и поставя България на картата на новите индустрии.

Мрежите от пето поколение са логична технологична еволюция, която в същото време е и катализатор за бума на дигиталната революция. С масовото навлизане на 5G цели сфери на дейност бързо променят облика си, създават се нови възможности за заетост, което ще бъде ключово предимство в битката с последиците от кризата.

Без ограничение в скоростта за 5G плановете Unlimited 50 и Unlimited 150 на Vivacom

Vivacom ще предлага своите 5G мобилни планове Unlimited 50 и Unlimited 150 без ограничение на скоростта. Атрактивната промоция е валидн...

Сред най-бързоразвиващите се индустрии е аутсорсингът. Според последните данни на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии т.нар. „индустрия на знанието“ ще формира 8,9% от брутния вътрешен продукт на България за 2022 г. В изнесените услуги към момента са заети над 80 000 души, като броят им непрекъснато нараства, а очакванията на Асоциацията са тази година оборотът на всички около 600 фирми в бранша да се удвои и да достигне 4 млрд. евро.

Заедно с това, ако доскоро над 95% от аутсорсинг сектора беше концентриран в столицата, то днес вече има 6-7 добре развиващи се регионални центъра, които активно привличат инвеститори от страната и чужбина и отварят нови работни места в тази сфера. Така тази дейност се превръща в двигател за локално икономическо развитие със значителна добавена стойност, повишаваща стандарта на живот.

За да се разгърне потенциалът на аутсорсинга, 5G е необходимото  условие, особено що се отнася до регионите. Мрежата от пето поколение с най-голямо покритие в страната* – тази на Vivacom, която обхваща над 200 населени места и курорта – осигурява нужното технологично обезпечаване на иновативния сектор. Нещо повече, бидейки включен безплатно във всички абонаментни мобилни планове на оператора, достъпът до 5G става масов и демонстрира реалните си предимства както в ежедневието, така и в работните ангажименти. Бързината, ниската латентност (времезакъснение) и възможността за едновременното свързване на много по-голям брой устройства, не само помага на бизнеса да автоматизира и оптимизира редица процеси, но и на заетите в аутсорсинг индустрията да изпълняват ефективно задълженията си, дори намирайки се на хиляди километри физически от централите на своите работодатели.  Предимствата на мрежата стават още по-достъпни с увеличаващото се портфолио от съвместими устройства в различни класове.

Според експертите, за продължаващото развитие на индустрията на знанието, ключови са именно достъпността до модерни технологии като 5G мрежите и облачните услуги, съчетани с оптимизирана цена за използването им, надеждност на връзката и доверие в техния доставчик, който да обезпечава сигурността им. Само с тези задължителни условия може да се пристъпи към стратегически цели като разгръщане мащаба на сектора в регионите и трайното налагане на България като конкурентна аутсорсинг дестинация на международно ниво като   прогнозите на експертите са, че през следващите 5 години компаниите ще се фокусират върху намаляването на уязвимостта им от икономически колебания, основно чрез инвестиции в аутсорсинг на бизнес и ИТ процеси.

Vivacom демонстрира най-голямото покритие на 5G мрежата си в страната с предизвикателство към потребителите

С най-новото предизвикателство-игра в социалните мрежи Vivacom ще покаже с помощта на крайните потребители предимствата на своята 5G мр...

 

*Най-голямо покритие на 5G мрежа след сравнение по публично достъпна информация към 16.08.2021 г. за 5G покритието на операторите по брой населени места и курорти. 5G мрежата е достъпна за всички настоящи и бъдещи клиенти с мобилни абонаментни планове и съвместими устройства. Повече информация на vivacom.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com