Станаха ясни победителите в седмото издание на програмата Регионален грант на Vivacom

2014
Станаха ясни победителите в седмото издание на програмата Регионален грант на Vivacom
Снимка: Vivacom

Победителите в седмото издание на Vivacom Регионален грант бяха наградени по време на церемония, проведена във Vivacom Art Hall Оборище 5. Това са 13 неправителствени организации, които ще имат възможност да осъществят проектите си в сферите образование и опазване на околната среда с финансовата подкрепа на Vivacom. Наградният фонд е 64 278 лв., а максималният грант за всеки проект е до 5 000 лв.  

Vivacom Регионален грант се осъществява в партньорство с Български център за нестопанско право и подкрепя обществено значими каузи на граждански организации от малки и големи населени места. Общата инвестиция на Vivacom в седемте издания на Регионалния грант е над 446 000 лв. С настоящото издание общият брой на подкрепените до момента проекти от цялата страна е 95. 

Николай Гаврилов е новият Главен технически директор на Vivacom

Николай Гаврилов зае поста Главен технически директор на Vivacom, считано от 9 март т.г. Той е избран след проведен конкурс между 140 в...

В седмото изданието взеха участие 299 проекта на 264 организации от цялата страна. Отличените проекти ще работят за дигитализация на образованието по история, опазване на застрашени видове птици, съчетано с обучение на студенти, практически знания по музика, кино и телевизия за деца от малки населени места, почистване на речни корита и морски територии, рециклиране на отпадъци от хора с увреждания, практическо еко обучение на ученици, изграждане на еко маршрути и други.

Журито, което оцени проектите, е в състав Веселка Вуткова, директор „Корпоративни комуникации” във Vivacom, Ива Дойчинова, журналист и активист за граждански каузи, Иван Кънчев, съосновател на Сдружение „Българска история“, Райко Байчев, журналист в онлайн медията Actualno.com, Надя Шабани, директор на Български център за нестопанско право и новото попълнение в журито - Симона Стилиянова, съосновател на „Основа“ и основател на Zero Waste Sofia.

Отличените проекти са:

Проект на фондация „Активна историческа карта“ - София, който е стъпка към дигитализацията на образованието по история. Фондацията ще създаде цифрова динамична карта на тема „Българското възраждане“, която да бъде достъпна за всички ученици, изучаващи българската история, както и за всички любители на историята.

Сдружение „Безопасни детски площадки“ - София, чрез проекта си Имам решение за моята зелена идея“ ще обучи учениците от Ловеч, Стара Загора и Благоевград как да организират доброволческа акция. От сдружението искат да покажат на децата пътя към активното гражданство и участие за развитието на местната общност.

Сдружение „Зелени Балкани“ - Пловдив, ще работи по проекта „Помощ за красивите чапли!“, като съчетае дейности по опазването на редки и застрашени видове птици с обучение на студенти и доброволци по темата.

Vivacom Регионален грант събра 299 иновативни проекта, фокусирани върху образование и опазване на околната среда

Седмото издание на Vivacom Регионален грант събра общо 299 иновативни проекта, свързани с подобряване на средата на живот и развитието ...

Сдружение „Млади, активни, креативни“ от с. Куртово, общ. Карлово, ще повишава екологичното самосъзнание на най-малко 100 деца, младежи и техните родители чрез директното им включване в еко акции, насочени към намаляване на потреблението на текстилни и пластмасови изделия.

Фондация „Музика за България“ - София, ще има възможност да надгради инициативата „RockSchool на колела”. Мобилна музикална академия ще вдъхновява младежи от малки населени места да се докоснат до музикални инструменти, а защо не и да започнат своето музикално образование.

Сдружение „НИМ анимейшънс - училище за кино и телевизия“ - София печели с проекта „БГ филмово предизвикателство“. През лятото на 2022 г. сдружението ще събере на Българско Черноморие деца от цялата страна, които имат засилен интерес към филмовото изкуство, за да преминат през целия процес на създаване на едно филмово произведение и да своите първи кратки игрални филми с професионална техника.

Сдружение „Организация на българските скаути“ - София спечели журито с проекта  „Заедно за българските реки“. Целта е почистване  на отпадъци от коритата на пет български реки, но също така екологичното възпитание и образование на 200 деца и младежи скаути на възраст от 7 до 18 години. Организацията вече има опит с подобна дейност по почистване, осъществявана съвместно с WWF България, на които скаутите ще разчитат и този път като партньор.

Проектът „Чудно детство“ на Фондация „Св. Николай Чудотворец" от Добрич също е отличен от журито. От три години фондацията развива собствено социално предприятие „Чудната градина“, в което младежи с интелектуални затруднения отглеждат зеленчуци и плодове. Разполагат с 15 дка градини и имат 5 оранжерии. Идеята сега е да отворят градините за деца и родители, като създадат пространство, в което да се провеждат различни дейности на открито. Основната цел е да се създаде среда на толерантност, емпатия и равнопоставеност към хората с интелектуални затруднения.

Vivacom удължава срока за кандидатстване в седмото издание на Регионален грант

Vivacom удължава срока за кандидатстване в седмото издание на програмата Регионален грант до 23 януари 2022 г. По този начин телекомът ...

Фондация „Сошъл Фючър“ от София печели с проекта „JAMBA Candles - използвай пак“. Идеята е да направят социално предприятие за удължаване на живота на контейнерите на хиляди изгорели свещи, превръщайки ги в нов натурален и красив продукт.

„Роботика, електроника и програмиране за всеки“ е проект на Фондация „Тинузавър“ от Велико Търново. Тя ще даде възможност на децата в най-малките населени места в Община Велико Търново да се докоснат до образователни технологии и методологии от бъдещето.

Проектът „Природата като учител“ на Фондация „Учене за промяна“, София, е свързан с изграждане на мрежа от екомаршрути за пешеходен и велотуризъм, както и с организиране на образователни походи.

Фондация „Човек с шапка“, София, печели с проекта „Ателиe кино-танц 2022“, чиято цел е да привлече младежи от Белоградчик, Стражица и Каблешково в обучителната програма по танцово кино „Фокус, кино, танц“ и да им помогне да създадат танцови филми за собствения си опит и живот. По този начин инициатива цели да подобри и обогати културния пейзаж в градовете и да окаже подкрепа на действащите читалищни и общински културни дейци там.

Сдружение „Водолазен клуб Немо“, Бургас, ще има възможност да осъществи идеята „За чисто море и чисти брегове“ – за почистване на морското дъно на яхтеното пристанище в Несебър, както и морското дъно на южния плаж на града. Акцията ще се извърши от водолази, оборудвани със специална техника, с помощта на плаваща платформа за събиране. Ще бъде проведено обучение за деца и младежи относно опазването на околната среда и намаляването на последиците от климатичните промени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от UNLIMITED TECH GUIDE:

Велики оферти за 5G смартфони от Vivacom

Супер оферта от Vivacom: Най-качественият оптичен интернет в България с 50% отстъпка за цяла година

Във Vivacom над 700 служители са част от експертни програми за развитие

Vivacom Регионален грант подкрепя 10 проекта със 100 000 лева (СНИМКИ)

Кои са най-гледаните филми и сериали в EON Видеотека през март

Vivacom спечели призовото първо място в категорията „Инвеститор в човешкия капитал“ (СНИМКИ)

Специална филмова селекция с Брус Уилис в EON видеотека

Vivacom представя специална празнична селекция от филми в EON видеотека по случай 8 март

Vivacom със специална оферта за малкия и среден бизнес

Vivacom предлага 50% отстъпка на планове Unlimited при покупка на Vivacom 5G смартфон

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Unlimited Tech Guide