Ако стомахът ви е раздразнен или сте уморени – ябълковият оцет е решението

27756
Ако стомахът ви е раздразнен или сте уморени – ябълковият оцет е решението
Снимка: iStock

Ябълковият оцет може да използваме и извън кухнята, като неговите ползи обхващат различни аспекти от здравето и живота ни. Препоръчваме ви да си набавите домашен ябълков оцет, като може да го използвате в следните случаи:

При раздразнен стомах

Ако стомахът ви е раздразнен, съпровождано с проблеми като диария, причинени от бактериална инфекция, то ябълковият оцет може да ви помогне за потушаване на болките и неразположението. Ябълковият оцет съдържа пектин и заедно с антибактериалните му свойства, ще предотврати спазмите. Как да приемате? Прибавете към чаша вода 1-2 супени лъжици от оцета и изпийте течността наведнъж.

Ако хълцате непрестанно

Хълцането е досадно и в определен момент причинява дискомфорт, така че ако искате да го стопирате - изпийте чаена лъжица ябълков оцет. Киселините в състава му ще предотвратят хълцането.

Подобряване на храносмилането

Ако се стремите към изгаряне на излишни мазнини, имате бавен метаболизъм или ще хапвате нещо, което би раздразнило стомаха ви – възползвайте се от свойствата на ябълковия оцет. Половин час преди хранене изпийте тази напитка: чаша топла вода с лъжичка оцет и същото количество мед.

Лекарството от древността - ябълков оцет

Едно от най-достъпните средства за добър тонус и поддържане на добро здраве е ябълков оцет. Още от древността ябълките са смятани за мн...

При настинка и запушен нос

Запушеният нос също създава дискомфорт особено при нормалното дишане, така че за да подобрите състоянието си и да достигнете „отпушването“ му, прибавете към чаша вода една лъжица ябълков оцет и изпийте веднага. По този начин ще улесните дишането си.

При възпалено гърло

Веднага щом усетите, че имате леко раздразнение или болки в гърлото, изпийте половин чаша топла вода с лъжица ябълков оцет, за да стопирате разпространението на инфекцията и състоянието ви да се влоши. Освен това, е добре да затопляте гърлото си на всеки 30 мин с топли напитки или компреси.

При хронична умора и липса на енергия

Ябълков оцет за отслабване - характеристики

Оцетът е средство, признато, че помага за красота, и това е така от незапомнени времена. Жените са го ползвали в десетки рецепти за кра...

Динамиката в ежедневието, напрежението, стресът водят до изчерпване на енергийния ни резерв и до изтощение, а понякога почивката ни е трудно осъществима. Тези негативни състояния предизвикват повишаване нивата на млечната киселина в организма, а аминокиселините от състава на ябълковия оцет пък стопират нейното разрастване. Оцетът е богат и на калий и ензими, които потушават чувството на умора. Ако настъпи момент, в който чувствате, че сте на края на силите си – прибавете към чаша вода 1-2 лъжици ябълков оцет, за да се подсилите.

Болки в краката

Чаша вода с 1-2 лъжици ябълков оцет и мед е познат народен лек от миналото, който помага за успокояване на болката в краката.

Като средство за избелване на зъбите

Сутрин, преди да преминете към рутината за почистването на зъбите си, изплакнете устната кухина с ябълков оцет, който елиминира плаката и бактериите. След това преминете към обикновеното измиване на зъбите с паста.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 13 май /валутен калкулатор/

Подути сливици - каква е причината и как трябва да се лекуват

Лекарите споделят за храна, която трябва незабавно да спрете да ядете, ако искате да сте здрави

Зодии, известни с това, че са много страстни

Неочакван страничен ефект от бързата загуба на тегло, за който не се говори

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 12 май /валутен калкулатор/

Това е начинът за понижаване на кортизола без добавки

Защо този витамин е толкова важен?

Сигнали, които са показател за недостиг на магнезий

4 основни причини за ранна остеохондроза и 11 начина да я избегнете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com