35 деца са хоспитализирани от грип във Варна

2127
35 деца са хоспитализирани от грип във Варна
Снимка: Thinkstock

Около 35 деца са настанени в детските клиники в града заради усложнения от грип и остри респираторни инфекции. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна д-р Янка Драганова, директор на Дирекция „Надзор на заразните болести” към Регионалната здравна инспекция. Тя допълни, че е възможно част от децата вече да са изписани.

„На този етап усложненията, които се наблюдават във Варна, са основно бронхити и пневмонии”, подчерта експертът. Клиницистите споделят, че тази година грипът протича и със стомашно разстройство, каза още д-р Янка Драганова. За няколко часа вчера през Инфекциозна клиника на болница „Света Марина” са преминали петима души, като един е хоспитализиран, а останалите са насочени за домашно лечение.

Оставиха в ареста рецидивист с 13 осъждания

Варненският окръжен съд определи най-тежката мярка за процесуална принуда "задържане под стража" спрямо 36-годишния Б. Атанасов, задърж...

Във Варна се наблюдава разпространение на свински грип, както и грипен вирус тип В „Виктория”. Най-висока е заболеваемостта във възрастовите групи 5 - 14 и 15 - 29 години.

„Много висока интензивност, минаваща двукратно и трикратно средните стойности. Наблюдавани бяха епидемични стойности на нарастване на заболеваемостта не само като обща заболеваемост за град Варна, но и поотделно за всяка възрастова група, с изключение на възрастта над 65 години. Там стойностите са със среден интензитет на разпространение”, заяви д-р Янка Драганова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com