Служители на ОДМВР-Варна подават рапорти за напускане

2604
Служители на ОДМВР-Варна подават рапорти за напускане
Снимка: БГНЕС

Рапорти за напускане подават и служители на Областната дирекция на МВР-Варна като основен мотив е готвеното орязване на заплатите и обезщетенията при пенсиониране, предаде репортер на Радио „Фокус” – Варна.

Във вторник служители на МВР излязоха на протест в страната заради проектобюджета за 2016, в който са включени текстове за планираното орязване на заплатите и обезщетенията им при пенсиониране.

Полицейски флашмоб блокира Варна в сряда

Протестен полицейски флашмоб ще блокира кръстовището на бул. "Владислав Варненчик“ и бул. "Република", в района на мол "Двете кул...

Текстовете предвиждат да не се изплащат добавки на заплатите за прослужено време, да се промени дължината на платения отпуск и да се намали и обезщетението при напускане на системата на МВР. Протестите продължават и днес. Служители на МВР организират синдикален протест – флашмоб във Варна на кръстовището на булевардите „Вл. Варненчик” и бул. „Република”, който ще се състои тази вечер от 18.00 до 19.00 часа.

Снощният протест, който доведе до блокада на Аспарухов мост във Варна, е бил спонтанен, коментираха по-рано днес представители на синдикални организации в града. Към момента във Варна няма протести на служители на МВР и блокирани пътни участъци.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com