Полицейски флашмоб блокира Варна в сряда

4542
Полицейски флашмоб блокира Варна в сряда
Снимка: БГНЕС

Протестен полицейски флашмоб ще блокира кръстовището на бул. "Владислав Варненчик“ и бул. "Република", в района на мол "Двете кули", съобщава Topnovini.bg. Демонстрацията е насрочена за 18:00 часа на 4 ноември, сряда, и на практика ще затапи входно-изходната артерия на града в западна посока.

Очаква се в зрелищната акция да се включат полицаи от Главна дирекция "Охрана” и от Главна дирекция "Изпълнение на наказанията” към Министерството на правосъдието, служители на МВР във Варна, както и техните семейства, обяви Анатоли Атанасов от местния синдикат на служителите в затворите.

Специализирана полиция проверява за нелегални имигранти във Варна

Специализирана полицейска акция е започнала тази сутрин във Варна, съобщиха от полицията за Topnovini.bg. Операцията е по линия на неле...

По думите на синдикалиста работещите в системата недоволстват от предвижданите законови промени, които орязват 20-те шапки пари при пенсиониране и месечните им заплати. Друга причина за напрежението е увеличаването на възрастта за пенсиониране, както и лошите условия на труд.

"Категорично настояваме веднага да се отмени параграф 10 от Допълнителните разпоредби на проекта за Закон за държавния бюджет, съдържащ безумното предложение възнагражденията на служителите на МВР да бъдат намалени с над 40% месечно, както и да се премахват вече постигнати социални придобивки", пишат от Синдикалния алианс "Сигурност" в МВР.

Освен във Варна протести ще има в цялата страна. Предстои среща на синдикатите в МВР, на която ще се обсъдят съвместни протестни действия. Целта е те да се увеличават като времетраене и място на провеждане.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com