Втори протест във Варна срещу цените на горивата, отново рехав

2881
Втори протест във Варна срещу цените на горивата, отново рехав

Втори протест срещу високите цени на горивата и борбата с монополистите на пазара се проведе във Варна, предаде Агенция "Фокус".

Около десет автомобила се събраха на паркинга на търговски обект, който се намира в района на кв. „Владиславово”. По-късно колоната от автомобили с протестиращи се отправи към кръговото по пътя за село Тополи, по бул. „Вл. Варненчик” до Катедралата в центъра на града. Превозните средства се движеха бавно в най-дясната лента с включени аварийни сигнали. Протестът бе охраняван от служители на полицията.

Горанов не намери вина в държавата за акцизните складове и за скъпите горива

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е виновна. Така финансовият министър Владислав Горанов коментира горещата тема за акцизните ...

Според координатора на протеста Николай Мирев, хората изразяват недоволството си срещу високите цени на горивата и не желаят държавата да поддържа този монопол, а да се намеси чрез намаляване на акцизите или чрез отваряна на пазара.

Това е втори протест, който се провежда в рамките на седмица във Варна. По време на първото събиране протестиращите затрудниха за известно време трафика по магистрала „Хемус”, като се движеха с минимална скорост от бензиностанцията в района до летището и обратно. И по време на първия протест присъствието не беше масово. Според организаторите, причината е, че все още летният туристически сезон не е приключил.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com