7 населени места във Великотърновско на воден режим

8605
7 населени места във Великотърновско на воден режим
Снимка: Thinkstock

Към 31 октомври в седем населени места във Великотърновска област има режим на водоподаването. Това каза д-р Лора Бижева, директор Дирекция „Обществено здраве” в РЗИ-Велико Търново, предаде Фокус.

Населените места са Недан, Долна Липница, Масларево, махала Попска, Вързулица, Страхилово и Хаджидимитрово. „От водоснабдителния източник получаваме информация за часовия пояс, в който няма да има питейна вода. Тази информация се предоставя и на засегнатите жители. В тези населени места друга алтернатива просто няма”, обясни д-р Бижева.

Областният управител на Велико Търново разпореди пълна проверка на жп прелезите

Областният управител на Велико Търново проф. д-р Георги Камарашев е поискал от кметовете на населените места и от отговорните институци...

По думите й всички хора са предупредени да си осигурят вода за пиене и миене, както и да използват предимно бутилирана вода. „Контролът в тези места е завишен, с оглед на това, че когато има режим на водата, и то в такъв дълъг период, при нейното пускане, нивото на хлор е по-високо. Ако нормите са 0.3, 0.4, то в тези населени места нивата ще са 0.4, 0.5”, обясни експертът. При всички взети проби не са установени отклонения в микробиологичните и химични показатели, което означава, че дезинфекцията на водата се върши качествено.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com