Когато има желание, ще се намери начин

46306
Когато има желание, ще се намери начин
Снимка: БГНЕС

Всяка нова година си пожелаваме нещата да са по-хубави, положението да е по-добро, да загърбим несгодите на отминалите 12 месеца. И след всяка следваща година се оказва, че ситуацията се влошава.

С пожелания не става! Не може малко момче да умре пред Спешното в Разград и още да не е ясно защо! Не може в България да има закони, които да забраняват на хирург да оперира, защото пациентът е дете! Не може всяка втора новина в централните емисии на най-големите телевизии да е свързана с криминална хроника, и то с абсурди от сорта на бити лекари, убити на пътя от карали в пияно състояние и/или без книжка и тем подобни ужасни битовизми.

Дезинформация, лъжи и разделение

Медиите попаднаха на фокус и се оказаха част от проблема, но това не доведе до катарзиса им. Още няма надежда за качествена информация ...

При положение, че кризата в здравната система е известна и са правени куп анализи и изказвания до какво ще доведе тя, е повече от престъпление липсата на реакция с видими резултати. И нека няма оправдания с липса на пари – пари могат да се намерят. Например като се орежат средствата за намусените лелки и чичковци по различните министерства и общини, които по цял ден знаят само да пийват първо, второ, трето кафенце и да клюкарат, бързо ще се намерят средства. Или като депутатите и министрите не се возят в последни модели лимузини – има и градски транспорт, в краен случай и крака имат въпросните представители на властта. Или когато им се замразят заплатите и спестеното се пренасочва точно там, където трябва – например да се наеме детски хирург в болницата на областен град като Разград. Когато има желание, начин се намира!

И тази, и следващата, и по-следващата Нова година ще е все така нихилистична, докато няма непрекъснат и систематичен граждански натиск върху тези, избрани да работят в полза на всички нас. Една държава е сложен механизъм и цялостната му поправка зависи от много малки корекции, които трябва да бъдат направени от тези, които са получили доверието на хората на избори да ни управляват. В случая това са ГЕРБ, Реформаторският блок, Патриотичният фронт и АБВ. Така че нека въпросните господа се хващат на работа, защото времето не стига, а хората съвсем се отчайват. Ако нещо не могат да се справят или пък им е много трудно, да кажат - все ще се намери някой, който може.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com