Контрареформаторите!

14763
Контрареформаторите!
Снимка: БГНЕС

Щом и най-твърдият реформатор вдигна безпомощно ръце, значи пак сбогом на реформите. Миналият път беше по време на първия мандат на ГЕРБ - дойдоха след голяма изборна победа, с голяма кошница и с нови, амбицирани хора, но малко по малко свиха байрака на промените, заради които ги избраха. Накрая останаха само магистралите - ако те могат да се броят за реформи!

Вторият път също бе така - този път обаче част от избирателите се бяха отчаяли - така ГЕРБ дойде на власт с по-малко гласове и външна помощ от Реформаторите. Този път и избраниците бяха по-скромни. С реформи се ангажираха главно "външните" министри в кабинета - Москов, Христо Иванов, Калфин и образователният (донякъде), както и някои свои - министърът на вътрешните работи, като част от пенсионната реформа; енергетичката Теменужка Петкова - неочаквано и без крясъци, засега много ефективно; евентуално и на транспорта. Първо от групата на амбициозните отпадна Московски - зачена човекът важни промени в БДЖ - разписания, празни влакове, оскъпени маршрути, но още при първите протести на пътуващите в полупразните влакове, шефът му Борисов вдигна бялото знаме. И го връчи и на Московски. Сега министърът на транспорта си кротува - виждате ги железниците - вегетират все така и все по-близък става денят, в който влаковете просто ще спрат. Веднъж завинаги!

Финансовите министри от еврозоната на извънредна среща заради Гърция

Финансовите министри от еврозоната ще проведат във вторник извънредна конферентна връзка за обсъждане на предложението в последната ми...

Последва го социалният Калфин, нищо, че пенсионните му промени бяха гласувани в парламента. Да, ама само на първо четене, а важното е второто. Пораженското бяло знаме развя в последните дни и вътрешната Румяна Бъчварова - а толкова й вярвахме и толкова залагахме на нея, че най-после противозаконните и автибългарските, предизвикващите междуособици в обществото преференции, които ползват полицаите, най-после ще отидат в срамната история на България. Не може 60-70 хиляди явни и тайни ченгета да бъдат преференциалните българи, да се пенсионират на 45 години, при положения, че останалите, непреференциалните - се пенсионират на 65. Не може колкото хляб, толкова и сирене! Каква е ролята на Борисов за бялото знаме и тук, не се каза, но явно е, че и на нея той й го набута! В ръцете!

Теменужка пък, смела жена, засега държи енергийния фронт - вървят тежки финансови ревизии в най-лакомите енергодружества; започна ровене и при алтернативните енергетици-тарикати, които, използвайки неразбориите, бързо-бързо станаха милионери на гърба на масовия потребител; притиснати бяха и т. нар. "американски" централи, и ако добрякът министър-председател Борисов не се смили пак над дежурните протестиращи, дамата министър може и да успее! И да спре алчните енергетици, които не спряха да ни ровят в джобовете! От всеки 1 юли и от всеки 1 октомври! И пак отначало!

Онзи ден бялото знаме като министър-реформатор вдигна и правосъдният Христо Иванов - замразявал реформата си до изборите! Защо ли? Защото ще го изядят с копчетата Цацаров и така наречените "Трима големи" в съда - както и всички в ВСС, защото, както Иванов я бе подкарал - замалко да си изтърват кокала, искат си го, магистратчетата, алчно си го джвакат ли, джвакат! Но не се предавай, Христо - ако наистина искаш да подредиш хаоса в правосъдието! Ако ли не - замразявай!

И какво остана накрая - сал един д-р Москов! Дължи здраво докторчето, наследникът на именити българи - анестезиолог е и нека му повярват протестиращите лекари - няма да боли! Петър Москов иска да обере луфтовете в здравеопазването отвътре и който не му помага, а му пречи, е чиста проба провокатор, враг на България! Колкото и сташно е да се каже това!

СБА ще направи предложение за спиране на изпитния туризъм за шофьорски книжки

Съюзът на българските автомобилисти ще направи предложение за спиране на изпитния туризъм за шофьорски книжки пред ресорния министър, с...

Политиците - и те, повечето от тях - съзнателно пречат. Контрареформатори са! БСП и ДПС - за да не им отнемат привилегиите, които са си извоювали! Патриотите на Валери Симеонов - за да си придават все така важност и значимост, "Атака" - тези окончателно са полудели и искат гръцки социализъм - безплатно здравоопазване, не само безплатен обяд, но и безплатна закуска и вечеря, даже и няколко междинни хранения! Ако и сега, обаче, реформите и реформаторите се провалят - тези антибългарски политици ще лепнат още едно, поредното, леке на сакото си! Леке до леке! Но контрареформаторите, дотолкова са претръпнали с лекетата, че само казват: И `КВО ОТ ТОВА!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com