Полумъртва опозиция!

88694
Полумъртва опозиция!
Снимка: БГНЕС

Не си е премислил добре поведението Местан. Ако беше толкова умен, за колкото се представя, нямаше така урболешки да твърди, че ще предизвика предсрочни избори, ако Борисов не напъди Валери Симеонов от коалицията. Местан, корифей на изящната словесност - усещане, което той сам внедри у населението, за да се направи на умен и различен, ако беше наистина толкова умен, щеше да знае, че законите на механиката в повечето случаи важат със същата сила и за обществото. Като например Третият закон на Нютон, според който на всяко действие има равно по сила и обратно по посока противодействие! Тоест, ако "действието" Местан паша плаши държавата с извънредни избори през 2015-та заради другаруването между Борисов и Симеонов, би трябвало "противодействието" Валери Симеонов да му тегли една равна по сила и обратна по посока майна! Местан, Доган, както и другите от ДПС в парламента и по места, не само губят позиции, но губят и самообладание; нервничат, защото за първи път от 15 години не са на власт! И не разпределят порциите! За първи път Доган, Местан, скоропостижният Бисеров, Цонев, Костадинов и останалите по-големи и по-малки велможи са встрани от софрата! Само гледат и точат лиги, вайкат се до гушата в лайна, защото свикнеш ли, трудно отвикваш!

За другата опозиция - БСП, няма думи. След като начело с Миков се разпозна като "по-ниска от тревата и по-тиха от водата", напоследък Столетницата попада в лапите на Мая Манолова. Преврат ли му спретва, метани ли му прави, ще се разбере, но във вихъра на влаковата епопея другарката от Кюстендил напомня на най-силните си години - като например Деня за размисъл преди изборите през 2013 година, когато в заговор с Бареков и под егидата на Главната прокуратура забърка Костинбродската афера с бюлетините и побърка населението с шизофренията си! И сега Майчето, ето я, вършее из жп релсите в Кюстендилско, Горна Оряховица, Карлово и, разбира се, Северозападна България, буни, ли буни транспортна революция. Не без успех - и ето ги Мая, Кутев, Гуцанов, които имат партийно поръчение да вдигнат влаковите протести, а зад тях под прикритие Миков, Стоилов и Мерджанов - готови всеки момент да надигат глава и да потриват ръце!

Не допускаме ДПС в изпълнителната власт, заяви Цветанов

ГЕРБ е единствената политическа формация, която, участвайки в управление, не допуска ДПС в изпълнителната власт. Всички кадрови назначе...

А иначе, всички са "ЗА" реформите, включително и най-първо в БДЖ!

Развее ли се червеното знаме, ще е пропуск да пропуснем КНСБ. Повече от филиал на БСП са Пламен Димитров и другите чиновници-тунеядци от площад "Македония"! Не само буни населението за щяло и нещяло КНСБ, но прикрит под юргана на социалната защита този комунистически профсъюз съзнателно работи срещу държавата! Кой нормален човек, например, ще се съгласи, че цял влак трябва да пътува, за да откара цифром и словом 8 души чиновници до бюрата им в големия град и трима средношколци до гимназията в общинския център?! При положение, че има автобус, който се движи паралелно с влака, стига по-бързо в града срещу билет със същата цена. Според КНСБ и Димитров, обаче, трябва да има и влак, и автобус едновременно - както било в белите страни! Но железницата в бялата страна - която и да е тя - няма почти милиард борч и не пътува с локомотиви и вагони отпреди Втората световна война! Вярно е, че синдикатите по презумпция са левичарски предприятия. (Защо "предприятия" ли? Ами вземете собствеността им навсякъде по света - почивни бази, санаториуми, профилакториуми, производствени, търговски и посреднически фирми, които специално при КНСБ бяха направо откраднати от държавните профсъюзи в смутните години след 1989-та!)

Напоследък Пламен Димитров и КНСБ направо прекалиха, синдикатът вече дори не крие, че си е поставил за цел да се превърне в политическа партия и, както е тръгнало, много скоро ще си "присвои" ролята на БСП вляво! Поради крайно слабата и осъдена на доизживяване БСП, пълзящата профсъюзна инвазия напредва!

Уж българска опозиция е и "Атака". Политически пътници, тази малката групичка предатели е много горда с ролята си на руска агентура. И става все по-нагла в стремежа си това да е ясно на всеки българин. За разлика от слугинажа на Путин в БСП, който се опитва да се прикрие, слугинажът на Путин в "Атака", обратно, даже го манифестира! Господарите на Сидеров в Москва, обаче, трябва да знаят, че единствената му грижа е регулярността на траншовете! Спрат ли хилядарките от Москва, русофилството на "Атака" тутакси се изпарява!

Хакери заплашиха, че ще свалят официалния сайт на ДПС

Заплаха да бъде блокиран официалният сайт на ДПС - www.dps.bg, отправиха двама неизвестни хакери. Съобщението за предстоящата атака беш...

Това е сега тя, българската опозиция. Хвани единия, удари другия. Нищо, че откакто правителството е на власт, не спряха до го погребват - временно било. Чудесно, но кой ще е приемникът му?! Ще може ли тази полумъртва опозиция да управлява държавата?! И ще заслужава ли?!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com