Помисли добре, Борисов!

13931
Помисли добре, Борисов!

След натрапените областни в Благоевград, Пловдив, Силистра, Пазарджик, сега и някой си Емил Иванов - областен на София. Мутра бил, осъждан бил, но се бил поправил и сега бил примерен активист на ДПС. Според думите на ренегата Йордан Цонев - някога клечка в СДС, сега съратник на Доган - нищо не пречело Иванов да стане управител на Софийска област... После се засрамиха и го оттеглиха...

Да им се чуди човек на Доган, Местан и компания - като толкова ламтят за власт, няма ли в това движение ДПС честни и неопетнени хора, та все мутри, ченгета и осъдени вадят на сергията. И всички си приличат, най-вече по коланчето - облечени от магазин "Гигант". То не беше Делян Пеевски, то не беше Муса Палев, то не беше Каймаканов... А после и този Емил Иванов в София. Все охранени 150-килограмови екземпляри с пъстри биографии, призвани от партията на Доган и Местан да бранят правата и свободите на гражданите.

На пръв поглед - няма лошо. Но ДПС прекали в претенциите си да управлява. Това все пак е България - суверенна и стародавна, а не Северозападна Турция. Както е тръгнало, след време някой умник може да поиска да преименуваме областите на вилаети.

Не че БСП не ламти за управление. Напротив! Но е така притисната от по-малкия брат в коалицията, че е време и да се запитаме - дали пък в стремежа си да е на всяка цена на власт БСП не продава националните интереси.

Стогодишницата търгува за властта и със собствения си народ. Минат, не минат два дни и Станишко обявява нови и нови, уж социални, траншове за населението. Засега само като обещания. Това, което те наричат "социална програма", червените активисти го разбират единствено като раздаване на пари "на калпак" - еднократни и месечни рушвети, както те казват, "за по-бедните". За да си гарантират тяхното одобрение. На първо място срещу протестиращите, на второ - на бъдещи избори. И краткосрочно, и дългосрочно. Онзи ден Станишко с партийна гордост съобщи на населението, че политбюро е обсъдило и разрешило поредния теч от бюджета.

От 1 октомври да се повиши минималната заплата, срещу което правителството да отпуснело 200 милиона лева на бизнеса - за да му затвори устата. Депутатът Румен Гечев пък, човекът, който като министър на икономиката в кабинета на Виденов постави още несчупения световен рекорд в инфлацията от 1000%, обеща бодряшки в скоро време партията му да преразгледа и закона за лихвите по кредитите. Защото - открил Америка човекът - били "много високи и несъответстващи на финансовите реалности в страната". Има БСП и други намерения за пари на калпак

Както пише в края на някои сериали - "Следва продължение". И как при тази щедрост за паратийни цели да не се налага актуализация на Бюджет-2013. Какъв пък ще е той за 2014-та, един Бог знае. Добре, че няма пак Орешарски да го прави!

И накрая все по-актуализиращата се - стратегическа за БСП - партенка за така наречената голяма коалиция. Добре трябва да си помисли Борисов, преди да каже "да" на Станишко и Местан. Отдалече те работят, Бойко. Знаят, че си отстъпчив и обичаш от теб да зависят нещата. Не им се хващай на играта да се върнеш в парламента, за да направите съглашение. Било като в Германия. Може би съюзът им с "Атака" е като в Германия! През 1933 година...

Добре си помисли дали да легитимираш инвалидизираното 42-ро Народно събрание. А покрай него и самите тях - БСП, ДПС и патерицата "Атака". Протестиращите искат само едно - "Оставка!". Не ги предавай! Нали сам каза: "Оставам на страната на хората!".

Пък после ще му мислиш!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com