България може да загуби домакинството на финалите в Световната лига по волейбол

5856
България може да загуби домакинството на финалите в Световната лига по волейбол

България може да остане без престижното си домакинство на финалите на Световната лига, което трябва да бъде в началото на юли в столичната зала „Арена Армеец”, предаде сайтът bgvolleyball.com.

Основна причина за това е, че не са платени 500 000 долара такса, които правителството обеща да даде за организирането на форума. Друга причина са скандалите в българския волейбол, като Международната федерация е притеснена от случващото се у нас и искането на бившия вече треньор Радостин Стойчев за оставки на Управителния Съвет на федерацията и нейният президент Данчо Лазаров.

Волейболистите с лесен съперник в първия мач на Олимпиадата

Волейболистите стартират срещу възможно най-лекия съперник за първия си мач в предварителна Група А на Олимпийски турнир в Лондон 201...

Междувременно сръбската федерация е изразила готовност от моментално заплащане на парите и желание за организация на финалите на най-комерсиалният турнир на планетатата. Ако това стане, отнемането на домакинството ни ще бъде прецедент, който не се е случвал досега в 23-годишната история на Световната лига. Появявават се притеснения относно участието на мъжкия ни национален отбор във финалната фаза на надпреварата, защото сега тимът ни е на трето място във временното класиране на предварителна група „Де”. За финалите се класират победителите в четирите потока, домакинът и най-добрия втори, който почти сигурно е състава на Бразилия.

Редактор: Ая косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com