7 метода да се отървете от синина - наистина действат

2820
7 метода да се отървете от синина - наистина действат
Снимка: Thinkstock/Guliver

Синината се образува при разкъсване на кръвоносните съдове и струпване на капиляри под повърхността на кожата. Ето защо тя има син или лилав цвят. Но такава синина може да бъде замаскирана, необходимо е само да се въоръжите с коректор, фон дьо тен, пудра и време.

Обикновено синината минава за седмица и половина, но ние ще споделим с вас съветите, които ще ви помогнат да се отървете от нея доста по-бързо.

1. Студена лъжица

Поставете метална лъжица в хладилника за около 10 минути, поставете извитата част към цицината и леко го погладете. Правете това няколко пъти през деня: студът ще помогне да спрете кървенето и да намалите отока от прясната синина.

2. Алое вера

Растението е известно с лечебните си свойства, а освен това е полезно за кожата. Нанасяйте прясно отрязано по дължина листо или гел с екстракт от алое върху синината два пъти дневно. Така не само ще ускорите процеса на възстановяване, но и ще се погрижите за красотата на кожата си.

Какво да правим при синина или контузия?

3. Бананова кора

Колкото и екзотично да звучи, но банановите кори наистина помагат. Факт е, че вътрешността на кората има свойства, които ускоряват заздравяването. Просто правете по 20-минутен компрес няколко пъти на ден и скоро ще можете да се сбогувате с вампирската си целувка.

4. Топъл компрес

Ако не сте имали време да се ориентирате навреме и от няколко дни срамежливо покривате врата си с кърпа, топлият компрес ще ви помогне. Той ще подобри кръвообращението и синината ще се разтвори по-бързо. Просто намокрете гъба или кърпа с топла вода и я приложете към болното място за 5 минути. Ако кърпата изстине твърде бързо, намокрете я отново.

Защо без причина се появяват синини по тялото

5. Броколи и спанак

Витамин К ускорява заздравяването на синините, затова включете в диетата си повече храни, които го съдържат. Това са броколи, зеле, спанак и кафяв ориз. Най-добре е, разбира се, да приготвите някакво ястие с всички тези съставки. Например, салата. Опитайте се да изяждате по една малка чаша на ден, за да сте сигурни, че получавате достатъчно хранителни вещества в организма си.

6. Четка за зъби

Ако направите тъмнолилавата синина малко по-светла, това ще ви помогне да стимулирате кръвообращението. Можете да направите това с четка за зъби с мек косъм. Приложете лек натиск върху синината и я масажирайте с четката в продължение на 5 минути.

7. Крем с арника

Това е един от вариантите, които ще помогнат за намаляване на отока и облекчаване на възпалението от кожата. Кремът от арника (който, между другото, е терапевтичен и хемостатичен) е още по-ефективен, когато се комбинира с витамин К. По правило този витамин увеличава съсирването на кръвта и стеснява кръвоносните съдове, както и облекчава зачервяването.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Мъжете от тези зодии са най-големите особняци

Тази магична добавка ще подобри съня и почивката ви

Тази естествена съставка е много по-ефективна от която и да е добавка

Най-големите сърцеразбивачи сред зодиакалните знаци - внимавайте с тях!

Зодиакалните знаци, които нямат нужда да са във връзка, могат да са щастливи и сами

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 17 юни /валутен калкулатор/

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 16 юни /валутен калкулатор/

Рецепта: Хавайски бананов хляб с ананас, кокос и ядки

Зодиите, които имат проблем с обвързването

Кои са 10-те най-добри храни и напитки за възстановяване на мускулите?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com